Η φριτέζα αέρος έχει γίνει η νέα τάση στο οικονομικό και γρήγορο μαγείρεμα και όχι άδικα, αφού η χρήση του air fryer είναι πολύ εύκολη και δεν απαιτεί παρά ελάχιστο χρόνο στην κουζίνα. Σήμερα, ετοιμάζουμε λαχταριστά hot dogs και απολαμβάνουμε το street food της καρδιάς μας χωρίς ενοχές, μιας και είναι σαφώς πιο υγιεινή η εκδοχή που ετοιμάζουμε μόνοι μας στο σπίτι, με υλικά που της επιλογής μας.
Προσέχουμε τα λουκάνικά μας να είναι καλής ποιότητας και τα ψωμάκια φρέσκα και αφράτα για να έχουμε ένα τέλειο αποτέλεσμα. Συνοδεύουμε με τη γαρνιτούρα που προτιμάμε σε γενναίες ποσότητες και φτιάχνουμε ένα εντυπωσιακό πιάτο.
Ας δούμε πώς θα ετοιμάσουμε τα hot dogs που κατέκτησαν τον πλανήτη και θα μας κάνουν να γλύφουμε τα δάχτυλά μας:
Υλικά για 4 hot dogs
μαγειρικό σπρέι
4 λουκάνικα για hot dog
4 ψωμάκια για hot dog
4 φέτες τυρί τσένταρ (προαιρετικά)
Για το σερβίρισμα
μουστάρδα
κέτσαπ
τουρσιά
Διαδικασία
Ψεκάζουμε το καλάθι του air fryer με αντικολλητικό σπρέι και προσθέτουμε τα 4 λουκάνικα, αφήνοντας λίγο χώρο ανάμεσα στα λουκάνικα. Ψήνουμε στον αέρα στους 180˚C για περίπου 5 λεπτά.
Αφαιρούμε τα λουκάνικα από το καλάθι της φριτέζας χρησιμοποιώντας λαβίδες ή ένα πιρούνι και τα τοποθετούμε στα ψωμάκια.
Βάζουμε τα 2 συναρμολογημένα χοτ ντογκ ξανά στο air fryer και μαγειρεύουμε για 90 δευτερόλεπτα, για να ψηθούν και τα ψωμάκια. Θα πάρει ένα ελαφρώς ρόδινο χρώμα και θα είναι λίγο τραγανό στις άκρες.
Με τυρί: Εάν θέλουμε τυρί στα hot dog, προσθέτουμε μια φέτα τυρί στη μέση κάθε ψωμιού και από πάνω βάζουμε τα λουκάνικα. Ψήνουμε στον αέρα για 90 δευτερόλεπτα για να λιώσει το τυρί και να ψηθούν τα ψωμάκια.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα λουκάνικα. Σερβίρουμε αμέσως, με την αγαπημένη μας γαρνιτούρα όπως μουστάρδα, κέτσαπ και τουρσιά.
Αν είστε λάτρης του Air fryer δείτε τον οδηγό για τους χρόνους ψησίματος των αγαπημένων μας συνταγών.