Το γλυκόξινο βύσσινο γίνεται γλυκό του κουταλιού νοστιμίζοντας γλυκά και αλμυρά πιάτα με τη μοναδική του γεύση. Από τη σπιτική βυσσινάδα μέχρι τις σοκολατένιες τούρτες και τις δροσερές πανακότες χαρίζει στις συνταγές έντονο άρωμα και μια γλυκύτητα ιδιαίτερη που συγκεντρώνει τους πιο πιστούς οπαδούς. Και αν νομίζατε πως ταιριάζει μόνο στο επιδόρπιο, δοκιμάστε να το σιγομαγειρέψετε στην κατσαρόλα μαζί με ψαρονέφρι ή να το συνδυάσετε με τηγανητό μανούρι για ένα γευστικό αποτέλεσμα που θα σας εκπλήξει ευχάριστα. Φτιάχνουμε λοιπόν από τούρτα Black Forest, παγωμένο μαχλέπι με βύσσινο και πανακότα μαστίχα μέχρι χοιρινά φιλετάκια και κιουνεφέ με ανθότυρο και βύσσινο μέσα από 9 νόστιμες συνταγές.
Δείτε παρακάτω τις επιλογές μας:
Γλυκό κουταλιού βύσσινο
Το παραδοσιακό γλυκό του κουταλιού σε μία νόστιμη συνταγή που μας έρχεται από την Τήνο.
Παγωμένο γλυκό με σαλέπι και βύσσινο
Ένα πειραγμένο ζελέ με τη φρεσκάδα του γιαουρτιού στη γεύση και το άρωμα του σαλεπιού.
Τηγανητό μανούρι με βύσσινα φλαμπέ
Ένα εντυπωσιακό ορεκτικό που ετοιμάζεται σε χρόνο ρεκόρ και ενθουσιάζει με τη γεύση και την εμφάνιση του.
Black Forest
H διάσημη γερμανική τούρτα έχει καταγωγή από Μέλανα Δρυμό, περιοχή που παράγει αγριοκέρασα και το Kirsch (απόσταγμα κερασιών), που και τα δύο είναι απαραίτητα για την παρασκευή της Black Forest.
Φτιάχνουμε σπιτική βυσσινάδα, σκέτη γλύκα!
Η βυσσινάδα, είναι το απόλυτο δροσιστικό ποτό του καλοκαιριού, γεμάτο γλύκα και φρουτένια γεύση.
Πανακότα μαστίχα με γλυκό του κουταλιού βύσσινο
Ένα δροσερό κι ελαφρύ γλυκάκι, που θα φτιάξετε στα γρήγορα και θα καταναλωθεί ακόμα πιο γρήγορα.
Χοιρινά φιλετάκια με βύσσινο
Ένα πιάτο με ξεχωριστή γεύση που θα συνοδεύσετε ιδανικά με πουρέ πατάτας, ρύζι ή μια δροσερή πράσινη σαλάτα.
Ατομικά κιουνεφέ με ανθότυρο και βύσσινο
Τα κιουνεφέ είναι από τα αγαπημένα γλυκά της Μέσης Ανατολής. Εδώ συνδυάζονται με την ελαφριά γεύση του ανθότυρου και απογειώνονται με γλυκό κουταλιού βύσσινο.
Τούρτα με μους σοκολάτας και βύσσινα
Η θεά σοκολάτα σε αυτή την τούρτα αποθεώνεται κυριολεκτικά. Μην σας φοβίζει το εύρος της συνταγής, απλώς προσπαθώ να είμαι πολύ αναλυτική. Είναι ότι πιο αφράτο, σοκολατένιο και νόστιμο μπορείτε να φανταστείτε. Και ανάλαφρο επίσης, όσο κι αν ακούγεται παράξενο. Φτιάξτε τη στην πρώτη ευκαιρία για τους αγαπημένους σας.