Τη μια στιγμή οι μπανάνες στη φρουτιέρα στον πάγκο της κουζίνας είναι κατακίτρινες, περιμένοντας καρτερικά να φαγωθούν και ύστερα, μετά από… δευτερόλεπτα (!), έχουν μαυρίσει και τα μυγάκια κάνουν πάρτι!
Έχεις κάθε δικαίωμα να εκνευριστείς, αλλά μην τις πετάξεις! Πέρα από το ότι είναι απίστευτα γλυκές, μεταβολίζονται πολύ καλύτερα από τον οργανισμό και αποτελούν το βασικό συστατικό για πολλές λαχταριστές συνταγές. Συγκεντρώσαμε τις 5 πιο αγαπημένες μας για να πάρεις ιδέες:
1. Μπανανόψωμο
Πρόκειται για ένα γρήγορο κέικ, με ελαφρώς υγρή υφή που κάνει καλή παρέα με μια κούπα καφέ σας ή ένα ποτήρι κρύο γάλα. Γίνεται έξτρα απολαυστικό όταν φτιάχνεται με πολύ ώριμες, γλυκές μπανάνες!
2. Smoothie
Οι μπανάνες είναι η τέλεια προσθήκη σε κάθε smoothie, καθώς χαρίζουν την απαραίτητα γλυκήτητα και κρεμώδη υφή. Plus η έντονη γεύση τους μπορεί να καλύψει κάθε -όχι και τόσο νόστιμο- superfood, όπως η σπιρουλίνα.
3. Μπάρες δημητριακών
Εάν θέλεις να κάνεις τις μπάρες σούπερ υγιεινές, μπορείς να αντικαταστήσεις τα υγρά συστατικά, όπως το μέλι, με πολτοποιημένες μπανάνες. Αγαπημένος μας συνδυασμός είναι με βρώμη και φυστικοβούτυρο!
4. Υγιεινό παγωτό
Παγωτό με δύο συστατικά και χωρίς παγωτομηχανή; Φυσικά και υπάρχει! Είναι σούπερ υγιεινό, αφού δε περιέχει ζάχαρη και βασικό υλικό δεν είναι άλλο, από τις πολύ ώριμες μπανάνες!
5. Υγιεινά pancakes
Και εδώ η υγιεινή εκδοχή των pancakes καλεί για πολτοποιημένες μπανάνες για την απαραίτητα γλυκύτητα. Είναι άκρως απολαυστικά και μπορείς να τα συνδυάσεις με τα αγαπημένα σου topppings, όπως αμυγδαλοβούτυρο, φρούτα ή ακόμη και πραλίνα φουντουκιού.