Τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού και ειδικά μετά από ένα γεύμα που ίσως μας έχει φτάσει στα όριά μας, όμως χρειαζόμαστε απαραιτήτως και έναν γλυκό επίλογο, οι μους αποτελούν ιδανική λύση. Εύκολες και γρήγορες στην παρασκευή τους, χωρίς πολλά υλικά, καθώς και εξαιρετικά δροσερές και ανάλαφρες, φέρνουν στο μενού μας αύρα καλοκαιρινή και μία αέρινη γλύκα για να σηκωθούμε από το τραπέζι με ένα χαμόγελο απόλυτης πληρότητας και ικανοποίησης.
Αυτές είναι μερικές από τις πιο νόστιμες και δροσερές μους που, έτσι απλά, θα γίνουν εθισμός και λατρεία για αυτό το καλοκαίρι. Με λεμόνι, καρπούζι, αβοκάντο και σοκολάτα συμπληρώνουν δημιουργικά το παζλ του καθημερινού μας τραπεζιού, χαρίζοντάς μας, κάθε φορά, τις καλύτερες αφορμές για να συστήνουμε στην παρέα τον pastry chef που κρύβουμε μέσα μας.
Μους λεμόνι με κρέμα τσαγιού και μπισκότο λεμονιού
Η head pastry chef του ζαχαροπλαστείου «Poulette» Κατερίνα Λιβά μας μαθαίνει να κάνουμε εύκολα μια δροσερή και αρωματική μους λεμόνι. Το τραγανό μπισκότο λεμονιού που βυθίζεται μέσα στη μους είναι η πινελιά που φέρνει τη διαφορά σε αυτό το γλυκό, τόσο οπτικά όσο και γευστικά.
Μους καρπουζιού
Το καρπούζι αλλιώς. Αυτή η ελαφριά μους καρπουζιού μπορεί να σερβιριστεί τόσο στα καθημερινά, όσο και στα επίσημα τραπέζια. Τα φύλλα μέντας αφήνουν μια αίσθηση δροσιάς, ενώ ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσουμε στο χτύπημα των αυγών (στα ασπράδια) ώστε να μας χαρίσουν την πιο αφράτη και λαχταριστή μαρέγκα.
Vegan μους σοκολάτας με αβοκάντο
Αν ψάχνουμε ένα υγιεινό σοκολατένιο γλυκό με ακαταμάχητη υφή και γεύση, τότε πρέπει να δοκιμάσουμε τον κρεμώδη συνδυασμό του αβοκάντο με το κακάο. Έτοιμη μέσα σε μόλις 5′, απόλυτα θρεπτική και νόστιμη, η μους αυτή είναι ιδανική επιλογή για ένα vegan σοκολατένιο γλυκό, χωρίς περιττές θερμίδες και κορεσμένα λιπαρά.
Vegan μους σοκολάτας
Το μαλακό τόφου είναι το μυστικό συστατικό για αυτή τη βελούδινη vegan μους σοκολάτας. Χρειάζεται λίγα υλικά και είναι μία καλή πρόταση γλυκού για όσους ακολουθούν τη vegan διατροφή.