Κατά τη διάρκεια του 2024 ταξιδέψαμε πολύ σε όλες της περιοχές της Ελλάδα και γευματίσαμε σε εστιατόρια με διαφορετικές κουζίνες και γαστρονομικές φιλοσοφίες. Από το Βορρά μέχρι το νότο δοκιμάσαμε τις προτάσεις των chef και pastry chef και τα αφηγήματά τους. Παραδοσιακές γεύσεις που αναβίωσαν και αναδείχθηκαν, νέες γεύσεις και υφές με καινοτόμες τεχνικές, fusion αλλά και καθαρή κρεατοφαγία σε ταβέρνες, γαστροκουτούκια και εστιατόρια υψηλής κουζίνας. Αυτά είναι τα 30 πιάτα που ξεχωρίσαμε και η αρίθμηση δεν δηλώνει σειρά προτίμησης.
1.Τα κάστανα στιφάδο στο Pharaoh
Σολωμού 54, Εξάρχεια, τηλ.: 210 3808412
2. Το αρνίσιο παϊδάκι με πράσινο κάρυ στο Simul
Υψηλάντου 63, Κολωνάκι, τηλ.: 210 7224737
3. Η αφράτη ομελέτα με μπλε καβούρι, αυγοτάραχο και μπισκ στο Ex Machina
Εμπεδοκλέους 34, Παγκράτι, τηλ.: 210 7560362
4. Η μακαρονάδα με αυγοτάραχο στο Μαυρίκος
Λίνδος, τηλ.: 2244 031232
5. H προβατίνα με κριθαράκι στην Ηλιόπετρα
Αισχύλου 5, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 231 4055553
6. Το γαλακτομπούρεκο στο Maitr & Margarita
Φράγκων 3 & Στρ. Σφέτσου, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 231 4007586
7. Οι τραγανές τηγανητές αγκινάρες με πέστο τσουκνίδας στην Cookoovaya
Χατζηγιάννη Μέξη 2, Ιλίσια, τηλ.: 210 7235005
8. Το ρυζόγαλο στο Lost Athens
Αρχελάου 7, Παγκράτι, τηλ.: 210 7230832
9. H Cacio e pepe στο Gorlomi
Πλουτάρχου 9, Κολωνάκι, τηλ.: 210 7251855
10.To παστέλι με foie gras και χέλι στο Patio
Λητούς 11, Βουλιαγμένη, τηλ.: 210 8929000.
11. Το κεμπάπ από πρόβειο και μοσχαρίσιο κιμά πάνω σε μπαζλαμά στην Αθηναϊκή Tαράτσα
Μητροπόλεως 60, Αθήνα, τηλ.: 211 0080660
12.Τα μοσχαρίσια γλυκάδια με μανιτάρια στο Μπλε Καναρίνι
Κρήτης 34, Καλαμάτα, τηλ.: 2721 043075
13. Ο διαφορετικός μουσακάς στο Ateno
Αιόλου 52, Αθήνα, τηλ.: 210 3223223
14. Η συκωταριά στα κάρβουνα με τη φάβα από λαθούρι στα Άκρα
Αμύντα 12, Παγκράτι, τηλ. 210 7251116
15.To mini burger χελιού στο Soil
Φερεκύδου 5, Παγκράτι, τηλ.: 210 7513505
16. H κρύα σούπα ντομάτας salmorejo στο Piqantro
Costa Navarino, Πύλος, τηλ.: 2723 093120
17. H κρεατόπιτα με πρόβειο κρέας και φέτα στο Manari
Πλ. Αγ. Θεοδώρων 3, τηλ.: 215 2153804
18.Τα αναθεωρημένα ντακάκια στα Δέκα Τραπέζια
Στρ. Καλλάρη 4, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 231 0251010
19. Οι γαρίδες Κοιλάδας crudo με σαλάμι Δράμας στο Nyx
Ακαδημίας 38 & Ομήρου, Αθήνα, τηλ.: 210 3670000
20.Το λιθρίνι sashimi με τσίλι στο Vezené
Βρασίδα 11, Αθήνα, τηλ.: 210 7232002
21. Ο αρνίσιος πατσάς στο Salonica
Λεωφ. Μεγ.Αλεξάνδρου 2, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 231 0897176
22. Η σφυρίδα με μύδια φρικασέ στο Cremnos
Acro suites, Μονοναύτης, Αγία Πελαγία, Κρήτη, τηλ.: 2810 812240
23.Το ψητό συκώτι στην Ταβέρνα των Φίλων
Άργους 66, Βοτανικός, τηλ.: 210 5127506
24.Τα arancini με πανσέτα σχάρας, στο Oceano
Seaside hotel, Αγία Πελαγία, Κρήτη, τηλ.: 2810 811000
25. Οι τσουχτές στο Μάνη Μάνη
Φαλήρου 10, Κουκάκι, τηλ.: 210 9218180
26.Τα βασιλομανίταρα με καλαμπόκι, βατόμουρα και τρούφα στο Aleria
Μεγ. Αλεξάνδρου 57, Μεταξουργείο, τηλ.: 210 5222633
27. Ο κόκορας με τις χάντρες και το γιαούρτι στο RawBata
Λακωνίας 33, Πανόρμου, τηλ.: 210 6923796
28.Το ceviche από καπνιστό λαβράκι στο CTC
Πλαταιών 15, Μεταξουργείο, τηλ.: 210 7008812
29. Η σαλάτα με τα φρέσκα φασολάκια, το αχλάδι και τα αμύγδαλα στο Ρίνι
Ρεθύμνου 8, Αθήνα, τηλ.: 210 8836781
30. Η εικονική τομάτα με σκουμπρί και κεράσι στο Sense
Διον. Αρεοπαγίτου 5, Αθήνα, τηλ.: 210 9200240