Η πίτα είναι το κατ’ εξοχήν συνοδευτικό για το κυριακάτικο τραπέζι, ενώ μια καθημερινή μπορεί να σταθεί ως κυρίως ή ως σνακ. Γι’ αυτό και εμείς σκεφτήκαμε να σας παρουσιάσουμε συγκεντρωμένες μια σειρά από συνταγές, που να καλύπτουν όλες τις γευστικές προτιμήσεις!

Με τόσες διαφορετικές γεμίσεις που έχουν οι πίτες που σας προτείνουμε αυτή τη φορά, δεν πρόκειται να μείνει κανείς παραπονεμένος. Άλλες έχουν χόρτα, άλλες κιμά, άλλες κοτόπουλο ή πιπεριές, ενώ υπάρχουν και πιο πρωτότυπες, όπως με μελιτζάνα. Το σίγουρο είναι πως με την προσθήκη υλικών όπως τα αυγά και τα τυριά γίνονται πιο πλούσιες, νόστιμες και αφράτες. Το μόνο πρόβλημα συνήθως είναι η παρασκευή του φύλλου, αλλά στο εμπόριο υπάρχουν πολλές λύσεις για έτοιμο φύλλο, που μας λύνουν τα χέρια.

Απολαύστε τις σαν ένα χορταστικό πρώτο πιάτο, ενώ μέσα στην εβδομάδα μπορεί να γίνουν κι ένα ελαφρύ κυρίως γεύμα, ό,τι πρέπει για το ταπεράκι του γραφείου ή του σχολείου.

Κιμαδόπιτα με φύλλο αέρος και πρόβειο γιαούρτι με μπούκοβο
Αυτή η κιμαδόπιτα με το φύλλο Βηρυτού συνδυάζει τη δροσιά του γιαουρτιού με την πικάντικη γεύση του μπούκοβου και είναι για τους μερακλήδες.

Αλμυρή κολοκυθόπιτα με χειροποίητο φύλλο
Οι πίτες και τα γλυκά του κουταλιού που έφτιαχνε η γιαγιά Ευτυχία ήταν επάξια φημισμένα! Η αλμυρή κολοκυθόπιτα είναι μια δική μου παραλλαγή, το δε χειροποίητο φύλλο της αξεπέραστο.

Μακαρονόπιτα με 3 τυριά
Ο Γιώργος Δημητρακόπουλος μας προτείνει έναν εντυπωσιακό και χορταστικό τρόπο για να απολαύσουμε μακαρόνια με διάφορα τυριά, ωραία ιδέα για ένα φιλικό κάλεσμα στο σπίτι.

Αλμυρή γαλατόπιτα, από την Ερασμία Μπαλάσκα
Η Ερασμία Μπαλάσκα φτιάχνει μια γαλατόπιτα διαφορετική από τις άλλες, που δεν είναι γλυκιά, αλλά αλμυρή. Ιδανική πρόταση για πρώτο πιάτο.

Φτιάχνουμε πίτα με βλίτα
Η εποχή μας προσφέρει βλίτα που σε συνδυασμό με μπόλικα φρέσκα κρεμμυδάκια, φέτα και ένα καλό χωριάτικο έτοιμο φύλλο, μπορούμε να φτιάξουμε λαχταριστή βλιτόπιτα.

Πίτα με πιπεριές και φέτα
Οι πιπεριές δίνουν πιάτα άφταστης νοστιμιάς. Ετοιμάζουμε πίτα με πιπεριές, κολοκύθια, φέτα και γραβιέρα και δεν τη χορταίνουμε!

Πλαστός: Μια παραδοσιακή πίτα από τη Θεσσαλία
Μια παραδοσιακή συνταγή της τρικαλινής κουζίνας, ο πλαστός, φτιάχνεται με καλαμποκάλευρο και χόρτα εποχής. Εδώ ο Σωτήρης Ευαγγέλου τον φτιάχνει με σπανάκι και μυρωδικά.

Πατατοτυρόπιτα χωρίς φύλλο
Μια διαφορετική τυρόπιτα με φέτα, ανθότυρο και μυρωδικά όπου αντί για φύλλο χρησιμοποιεί λεπτές φέτες πατάτας. Η συνταγή έχει λίγη τεχνική, αλλά το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει. Μια τυρόπιτα που θα απολαύσουν όλοι στο τραπέζι!

Στριφτή τυρόπιτα με αποξηραμένα σύκα και πράσινο πιπέρι
Μια τυρόπιτα διαφορετική από τις άλλες. Τα τυριά της πίτας δένουν άψογα με τα αποξηραμένα σύκα, ενώ το πράσινο πιπέρι προσθέτει ένταση, και κάνει τη γεύση της ακόμα πιο ιδιαίτερη. Δοκιμάστε τη!

Ανοιχτή μελιτζανόπιτα με πρόβειο γιαούρτι
Ετοιμάζουμε ατομικά πιτάκια με μελιτζάνες και τις σερβίρουμε με πρόβειο γιαούρτι. Ιδανικός μεζές για βραδιές με φίλους!

Τυλιχτή σπανακόπιτα με μπέικον
Ο σεφ Γρηγόρης Χέλμης ετοιμάζει τις αγαπημένες πίτες για σουβλάκια αλλιώς. Η κλασική πίτα μεταμορφώνεται σε λαχταριστή αρωματική σπανακόπιτα. Το μπέικον δίνει έξτρα νοστιμιά.

Χωριάτικες λουκανικόπιτες
Πικάντικες πίτες με χωριάτικο λουκάνικο, φέτα και γραβιέρα. Άκρως λαχταριστές και γευστικές, μια συνταγή του Master Chef, Λάμπρου Βακιάρου.

Πίτα κουρού με καβουρμά
Αυτή η πίτα με καβουρμά φέρνει γεύσεις από τη Θράκη στο τραπέζι μας. Αρωματική και τραγανή δεν θα μείνει κομμάτι.

Κιμαδόπιτα χωρίς φύλλο
Ούτε άνοιγμα φύλλου, ούτε ζύμη. Με λίγο καλαμποκάλευρο κάνετε τον χυλό, ρίχνετε τον κιμά και έχετε μια κιμαδόπιτα τόσο νόστιμη που δεν θα το πιστεύετε!

Πρασόπιτα (ή κρεμμυδόπιτα)
Μια ζύμη, δύο πίτες και οι δύο αφράτες και ζουμερές. Προτιμήστε τα πράσα όταν είναι στην εποχή τους που θα δώσουν και την γλύκα.

Πρασοκιμαδόπιτα
Αυτή η πίτα μπορεί να γίνει το αγαπημένο σνακ μικρών, αλλά και μεγάλων. Το θρεπτικό πράσο μαζί με τα μπαχαρικά δημιουργούν την πιο αρωματική πίτα.

Πίτα με ζύμη κουρού, χυλοπίτες και κοτόπουλο
Μια εύκολη πίτα για όλη την οικογένεια με υλικά που έχουμε όλοι στο σπίτι. Τραγανή ζύμη κουρού και χυλωμένη γέμιση με τις χυλοπίτες και το κοτόπουλο να κάνουν κάθε μπουκιά απόλαυση.