Η εβδομάδα που διανύουμε λέγεται της Τυρινής, αφού κατά την ορθόδοξη παράδοση δεν καταναλώνουμε πλέον κρέας, αλλά τυρί και ψάρι, ως την Καθαρά Δευτέρα που αρχίζει και επίσημα η νηστεία της Σαρακοστής. Οι συνταγές που διαλέξαμε αυτή τη φορά έχουν το τυρί ως βασικό συστατικό τους οπότε μπορείτε κάλλιστα να τις απολαύσετε ακόμα και να μην σκοπεύετε να νηστεύσετε, καθώς και οποιαδήποτε άλλη χρονική στιγμή, με την παρέα σας.

Σαγανάκι με χαλούμι και ψητές ντομάτες
Το σαγανάκι είναι αναμφίβολα ένας από τους καλύτερους μεζέδες για τη μπίρα σας. Σε αυτή τη συνταγή επιλέγουμε χαλούμι και το συνοδεύουμε με ψητά ντοματίνια που δίνουν έξτρα νοστιμιά στο πιάτο.

Λουκουμαδάκια με κοπανιστή Μυκόνου
Ένας ουζομεζές “ένα κι ένα” για τις μαζώξεις της παρέας!

Τυροκεφτέδες με τηγανητές πατάτες
Αυτά τα κεφτεδάκια με γέμιση από διάφορα τυριά πανάρονται και γίνονται έξτρα τραγανά και νόστιμα. Συνοδεύονται από φρεσκοτηγανισμένες πατάτες.

Μπουρεκάκια τυριού
Μπουρεκάκια τυριού με άρωμα Τήνου, που μπορεί να γίνουν το τέλειο κυριακάτικο πρωινό.

Τυρόπιτα από το Μέτσοβο, αλλιώς Κασιάτα
Μια πλούσια πίτα, με ιδιαίτερη τεχνική στην παρασκευή και βασικό συστατικό της τη φέτα, όπως άλλωστε δηλώνει και η ονομασία της (κάσιου = τυρί).

Baby πατάτες με τυρί Brie και τουρσιά
Ένας πολύ ξεχωριστός και εύκολος τρόπος να απολαύσουμε τις baby πατάτες. Ωραία ιδέα για συνοδευτικό ενός κρέατος.

Κεφαλοτύρι με σουσάμι και σάλτσα μελιού
Αυτό το τυρί σαγανάκι γίνεται ο πιο εύκολος και νόστιμος μεζές της παρέας για μπίρα ή κρασί, που ετοιμάζεται στο πι και φι.

Σαρικόπιτες Κρήτης
Τηγανητές και λαχταριστές τυρόπιτες από την Κρήτη, με τριφτό φύλλο και γέμιση από ξινομυζήθρα. Τυλίγονται απαραιτήτως σε σχήμα που θυμίζει σαρίκι (το παραδοσιακό κρητικό κεφαλομάντιλο), εξ ου και το όνομα τους και σερβίρονται με μέλι.

 

Ανθότυρο με πέστο πάνω σε ψητά μανιτάρια
Φτιάχνουμε ψητά μανιτάρια στο φούρνο, γεμιστά με ανθότυρο και πέστο βασιλικού και έχουμε έτοιμο ένα νόστιμο και θρεπτικό ορεκτικό.

Πικάντικο μπουγιουρντί
Το μπουγιουρντί είναι από τους πιο εύκολους και μερακλίδικους μεζέδες όταν θέλετε να φτιάξετε κάτι στα γρήγορα για να το απολαύσετε με ένα καραφάκι ούζο ή τσίπουρο.