Ετοιμάζουμε στήθος κοτόπουλο με 10 πανεύκολες συνταγές, ιδανικά για το καλοκαίρι που θέλει ελαφριά πιάτα.
1. Μαρινάρουμε λεπτά φιλέτα σε σόγια σος και λίγο μπούκοβο, μπαχάρι, κρεμμύδι και σκόρδο σε σκόνη, λάιμ και ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Τα ψήνουμε σε φούρνο ή σχάρα και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μάνγκο, φρέσκο κρεμμυδάκι, τσίλι πιπεριά & λίγο λεμόνι.
2. Τυλίγουμε λεπτά φιλέτα σε μερικές φέτες ισπανικό χαμόν σεράνο και τα ψήνουμε για 5΄ από κάθε πλευρά. Συνοδεύουμε με σάλτσα ψητής πιπεριάς με μαϊντανό, σκόρδο, ελαιόλαδο και λίγο ξίδι σέρι.
3. Ανακατεύουμε λωρίδες φιλέτου σε μίγμα μπαχαρικών για fajitas και τα τηγανίζουμε μαζί με φέτες πιπεριάς και κρεμμυδιών. Τα τυλίγουμε σε τορτίγιες μαζί με έτοιμη καυτερή σάλτσα, κόλιανδρο και γιαούρτι.
4. Μαρινάρουμε κυβάκια κοτόπουλου σε μίγμα από 1 πρέζα σαφράν, χυμό λεμονιού, τριμμένο κρεμμύδι και ελαιόλαδο. Τα περνάμε σε καλαμάκια για σουβλάκια, τα ψήνουμε και σερβίρουμε με ρύζι basmati και μαϊντανό.
5. Μαρινάρουμε φιλέτα σε σησαμέλαιο, πιπερίτσες τσίλι, κόλιανδρο, σκόρδο όλα ψιλοκομμένα, fish sauce, ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ. Ψήνουμε και σερβίρουμε με γλυκιά σάλτσα τσίλι.
6. Τρίβουμε το δέρμα των φιλέτων με μείγμα από καβουρδισμένο πιπέρι Σετσουάν, μαύρο πιπέρι και μπούκοβο που μετά ψιλοτρίβουμε σε μύλο. Ψήνουμε και σερβίρουμε με dressing από σάλτσα σόγιας, χυμό λάιμ και ζάχαρη.
7. Τρίβουμε τα φιλέτα με καπνιστή πάπρικα και ελαιόλαδο. Ψήνουμε και σερβίρουμε με ξύσμα λεμονιού, κρεμμύδι, μαύρες ελιές και μαϊντανό, όλα ψιλοκομμένα.
8. Μαρινάρουμε λεπτά φιλέτα σε πετιμέζι ροδιού, λιωμένο σκόρδο, κανέλα και ελαιόλαδο. Ψήνουμε και σερβίρουμε με ντοματίνια και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
9. Πανάρουμε λεπτά φιλέτα σε χτυπημένο ασπράδι αυγού και σουσάμι και τηγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο. Συνοδεύουμε με γλυκιά σάλτσα σόγιας, λωρίδες αγγουριού και φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο.
10. Μαρινάρουμε φιλετάκια σε πάστα κάρυ, χυμό λεμονιού και γιαούρτι. Ψήνουμε και σερβίρουμε σε αραβική ή πίτα με αγγούρι και τσάτνεϊ ντομάτας.