Ιδανικά για μία βραδιά με φίλους ή απλώς για μία βραδιά στον καναπέ με ένα βιβλίο ή μία ταινία, αυτό το σνακ είναι ιδιαίτερο και χορταστικό. Επιπλέον, είναι και πολύ γρήγορο καθώς χρειάζονται μόλις λίγα λεπτά στη φριτέζα αέρος.Τα τραγανά ζυμαρικά θα χρειαστούν και μία κρεμώδη σάλτσα ως dip και εμείς σας προτείνουμε την κλασική chipotle καθώς η έντονη γεύση του σκόρδου ταιριάζει πολύ.
Υλικά για 2 μερίδες
- 2 φλιτζάνια ριγκατόνι
- 1 κ.σ ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου
- ½ κ.γ σκόνη κρεμμυδιού
- ½ ξηρή ρίγανη
- ½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
- Αλάτι και πιπέρι
Τα ζυμαρικά
Για τη συνταγή προτείνονται τα ριγκατόνι, τα οποία θα πρέπει να είναι μαγειρεμένα al dente. Αφού ετοιμαστούν, τα βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ και τα μαρινάρετε με το σκόρδο, το κρεμμύδι, τη ρίγανη, το αλατοπίπερο και το ελαιόλαδο. Ανακατέψτε τα ώστε τα υλικά να πάνε παντού και στη συνέχεια τοποθετήστε τα στην φριτέζα αέρος. Μαγειρεύετε στους 200 βαθμούς για 5-6 λεπτά. Ανακατεύετε και τα αφήνετε για ακόμα 2-3 λεπτά ώσπου τα γίνουν τραγανά.
Tips ώστε να πετύχει η συνταγή
Ακολουθήστε τις οδηγίες βρασίματος που αναγράφονται στο κουτί των ζυμαρικών και απομακρύνετε τα μικρότερα κομμάτια ζυμαρικών. Αντί για ριγκατόνι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και πέννες ή φαρφάλες.
Τι να κάνετε για να μη βγουν πολύ σκληρά
Μπορεί τα ζυμαρικά στη φριτέζα αέρος να είναι ένα τραγανό σνακ, όμως η γραμμή που τα χωρίζει από το να γίνουν πολύ σκληρά, είναι λεπτή. Παρακολουθείτε συχνά τα ζυμαρικά σας και αν κρίνετε πως είναι έτοιμα, τότε βγάλτε τα από τη φριτέζα.
To dip
Προτείνεται η chipotle, όμως εξίσου καλά λειτουργεί και η Thousand Islands ή κάποια άλλη σος της αρεσκείας σας.