Η φριτέζα αέρος ήρθε για να κάνει ευκολότερη τη ζωή μας. Μαγειρεύει τα φαγητά γρήγορα και χωρίς να χρησιμοποιήσουμε σχεδόν καθόλου λάδι. Κρέας, πατάτες, αυγά και πολλά ακόμα φαγητά γίνονται πολύ νόστιμα και στην πιο υγιεινή εκδοχή τους όταν μαγειρεύονται στη φριτέζα αέρος. Όμως, μετά από κάθε χρήση απαιτείται ο σωστός καθαρισμός της. Γιατί μπορεί να μην χρησιμοποιείτε πολύ, ή καθόλου, λάδι, όμως κάποια λίπη από το κρέας και το ψάρι καταλήγουν στο κάτω μέρος του κάδου, ενώ όσο περισσότερο επιβραδύνουμε τον καθαρισμό του κάδου, τόσο περισσότερο αυξάνονται οι πιθανότητες να δημιουργηθούν οσμές.

Οι περισσότερες φριτέζες αέρος που κυκλοφορούν στην αγορά αναφέρουν πως ο κάδος τους και τα αποσπώμενα κομμάτια μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο με απόλυτη ασφάλεια. Όμως, σε τέσσερα απλά βήματα μπορείτε να καθαρίσετε τον κάδο στο χέρι. Καλό είναι να μην αφήσετε τον καθαρισμό του μέχρι την επόμενη ημέρα αλλά να γίνει σχετικά άμεσα μετά τη χρήση.

Καθαρίστε αμέσως μετά τη χρήση
Μόλις κρυώσει αρκετά, τότε βάλτε τον κάδο στον νεροχύτη. Εκτός κι αν έχετε μαρινάρει ή έχετε μαγειρέψει με κάποια πηχτή σάλτσα, τότε καλό είναι να καθαρίσετε τον κάδο ενώ είναι ακόμα λίγο ζεστός ώστε να απομακρυνθούν τα υπολείμματα πιο εύκολα.

Το σαπούνι και το νερό είναι οι καλύτεροι σας φίλοι
Καθαρίστε πρώτα τα αποσπώμενα μέρη με ένα σφουγγάρι, υγρό πιάτων και ζεστό νερό. Στη συνέχεια, καθαρίστε τον κάδο κατά τον ίδιο τρόπο.

Μην ξεχνάτε και τα «δύσκολα σημεία»
Με ένα σύρμα ή μία οδοντογλυφίδα μπορείτε να καθαρίσετε τα «δύσκολα σημεία», αλλά και τις τροφές που επιμένουν. Αφήστε τα να στεγνώσουν ξεχωριστά.

Ο καθαρισμός της υπόλοιπης συσκευής
Με μία νωπή πετσέτα μπορείτε να καθαρίσετε το βασικό μέρος της φριτέζας αέρος, ενώ για την εξωτερική της πλευρά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και νωπό σφουγγάρι. Και πάλι, ο κάδος της θα πρέπει να απομακρυνθεί ώστε να καθαριστεί.