Το σκόρδο είναι από τα πιο αγαπημένα υλικά στην κουζίνα μας και η αλήθεια είναι ότι μπορεί να δώσει ένταση και χαρακτήρα ακόμη και στο πιο απλό πιάτο. Πάρτε για παράδειγμα το αρωματικό σκορδόψωμο.

Το θέμα με το σκόρδο είναι ότι το χρησιμοποιούμε σε πολύ μικρές ποσότητες, συνήθως μία ή το πολύ δύο σκελίδες είναι αρκετές. Εκτός από εκείνες τις φορές που αποφασίζουμε να φτιάξουμε σκορδαλιά.

Τι συμβαίνει λοιπόν; Τα σκόρδα πηγαινοέρχονται σε διάφορα ψυγεία από τους παραγωγούς μέχρι τη διάθεσή τους στην αγορά, έτσι όταν εμείς τα αγοράζουμε και δεν τα πολυχρησιμοποιούμε, χαλάνε σχετικά γρήγορα. Το αποτέλεσμα είναι εμείς να νομίζουμε ότι έχουμε σκόρδο και τελικά να ξεμένουμε χωρίς να το καταλάβουμε.

Υπάρχει τρόπος να αγοράσουμε φρέσκο σκόρδο και να το διατηρήσουμε για εβδομάδες; Υπάρχει!

Αφού καθαρίσουμε ολόκληρο το σκόρδο, βάζουμε τις σκελίδες που δεν θα χρησιμοποιήσουμε στη συνταγή σε ένα βάζο και ρίχνουμε ελαιόλαδο μέχρι να τις καλύψουμε. Αποθηκεύουμε το βαζάκι στο ψυγείο κι έτσι έχουμε πάντοτε έτοιμο σκόρδο για τις παρασκευές μας. Τόσο απλό!

Εxtra tip
Όταν χρησιμοποιήσουμε όλες τις σκελίδες, δεν πετάμε το λάδι. Ένα αρωματικό λάδι σκόρδου μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες σαλάτες και λαχανικά.

Δείτε επίσης:
Πώς φτιάχνουμε σκόρδο κονφί που νοστιμίζει κάθε φαΐ

Νιόκι με σκόρδο, βούτυρο και μοβ μπρόκολο

Αγκινάρες με σκόρδο και μυρωδικά