Το ψητό κοτόπουλο μας αρέσει πολύ, γι αυτό και θέλουμε να είναι τέλειο κάθε φορά!
Το ολόκληρο κοτόπουλο ανοιγμένο «πεταλούδα» (μπορούμε να το ζητήσουμε από τον χασάπη μας) απλοποιεί πολύ τα πράγματα στο ψήσιμο. Οταν αφαιρεθεί η σπονδυλική στήλη του και ανοιχτεί διάπλατα ψήνεται γρήγορα και ομοιόμορφα. Ετσι, δεν είναι απαραίτητο να το αναποδογυρίσουμε. Σε περίπου 45 λεπτά ψήσιμο (ανάλογα πόσο δυνατός είναι ο φούρνος), έχεις φαγητό στο τραπέζι!
Το κοτόπουλο έχει ψηθεί όταν το τρυπήσουμε στο πιο χοντρό σημείο του και οι χυμοί του βγουν διαφανείς (75οC-80οC µε θερµόµετρο µαγειρικής). Αν βγουν ροζ, συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10-15 λεπτά και ελέγχουμε ξανά με τον ίδιο τρόπο.
Δείτε επίσης:
BBQ: Ο έξυπνος τρόπος για να ανάψετε γρήγορα τα κάρβουνα
Τα μυστικά του κιμά: Χρήσιμα tips για ζουμερά μπιφτέκια και κεφτέδες
Πώς να αποθηκεύεις σωστά τον καφέ για να διατηρεί το άρωμά του