Ένας απλός τρόπος για να μην χρειάζεται να διαλύουμε τα κομμάτια πετρωμένης ζάχαρης κάθε φορά που θέλουμε να τη χρησιμοποιήσουμε.
Η εξάτμιση της υγρασίας, που γίνεται λόγω της έκθεσης στον αέρα, κάνει συχνά την καστανή μας ζάχαρη να πετρώνει στο βάζο, που συνηθίζουμε να τη συντηρούμε κι αυτό όταν τη χρειαζόμαστε είναι ένα πρόβλημα. Υπάρχει ένα απλούστατο μυστικό που μπορεί να σώσει την κατάσταση: η φλούδα πορτοκαλιού.
Πλύντε καλά εξωτερικά το πορτοκάλι και στεγνώστε το. Μόλις το ξεφλουδίσετε, φροντίστε να έχει μείνει μόνο η φλούδα, χωρίς υπολείμματα σάρκας του φρούτου. Πάρτε ένα κομμάτι της φλούδας και τοποθετήστε το μέσα στο βάζο με την καστανή σας ζάχαρη και σφραγίστε το. Αν παραμείνει για περισσότερο από μια μέρα προσθέτει επιπλέον υγρασία στο περιεχόμενο του βάζου, οπότε κάνει τη σκληρή μας καστανή ζάχαρη ξανά στην μορφή που τη χρειαζόμαστε.