Είναι άριστο φυσικό συντηρητικό και χρησιμοποιείται ως ρυθμιστής οξύτητας, αλλά και ως αρωματικό συστατικό. Αποτελεί σταθεροποιητικό παράγοντα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μαρέγκα και γλάσα (για να μη χάνουν τον όγκο τους, αλλά και για το άσπρο χρώμα που τους προσδίδει), στα σιρόπια για να μη ζαχαρώνουν και σε άλλες παρασκευές. Χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική σε μορφή σκόνης.
Δείτε επίσης:
Άκουα φάμπα: Το συστατικό-κλειδί για vegan μαρέγκα
Ιταλική μαρέγκα: ο σωστός τρόπος για να την πετύχεις
Τα μυστικά της τέλειας μαρέγκας