Πρόκειται για έναν μικρό σπόρο µε κωνικό σχήµα και καφέ χρώµα, που θεωρείται ψευδο-δηµητριακό, όπως η κινόα και ο αµάρανθος. Το µαύρο σιτάρι, όπως λέγεται, έχει καταγωγή από την Ανατολή, είναι ιδιαίτερα διαδεδοµένο στις ασιατικές κουζίνες και πλέον έχει αποκτήσει τη φήµη της υπερτροφής λόγω της υψηλής του διατροφικής αξίας. Είναι διαθέσιμο όλο τον χρόνο και μπορεί να χρησιμεύσει ως μια καλή εναλλακτική λύση για το ρύζι ή άλλα σιτηρά. Είναι ιδανικό υποκατάστατο για τους ανθρώπους που έχουν ευαισθησία στα σιτηρά ή στη γλουτένη. Στο εμπόριο μπορείς να βρεις επίσης νιφάδες φαγόπυρου, κράκερ, ζυμαρικά τύπου νουντλς και αλεύρι από φαγόπυρο που όταν αναμειχθεί με άλλα είδη αλευριού χρησιμοποιείται για την παρασκευή αρτοσκευασμάτων.
Δείτε επίσης:
Σούπα με φαγόπυρο και λαχανικά
Σπαγγέτι φαγόπυρου με σπανάκι, ανθότυρο και τρίμμα φουντουκιού
Λιγκουίνι φαγόπυρου με dressing ταχίνι, λαχανικά και κάσιους