Είναι μερικά υλικά στην κουζίνα μας, που τα χρησιμοποιούμε σχεδόν σε καθημερινή βάση, όπως για παράδειγμα το αβγό. Το αβγό χρησιμοποιείται σε δεκάδες συνταγές είτε αλμυρές είτε γλυκές, αλλά τρώγεται και μόνο του. Έτσι, μπορεί να έχουμε κάποιο ατύχημα και να σπάσει, πέφτοντας στο πάτωμα, τι κάνουμε τότε; Πώς θα αποφύγουμε το πασάλειμμα και θα καθαρίσουμε σωστά; Έχουμε τις λύσεις:

Αλάτι
Μόλις καθαρίσετε το αβγό από το πάτωμα, βάλτε στο σημείο αλάτι, ώστε να γίνει στερεό οτιδήποτε σε υγρή μορφή έχει απομείνει στο πάτωμα. Αφήστε το αλάτι για 1 λεπτό και μετά σκουπίστε με το σφουγγάρι ή με μια βαμβακερή πετσέτα. Αν το αβγό έπεσε πάνω σε χαλί τότε αντί για αλάτι πασπαλίστε με ανθρακούχο νερό. Έπειτα σκουπήστε με ένα σφουγγάρι ή μια πετσέτα.

Καθαρίστε με ένα υγρό πανάκι μικροϊνών
Τα ωμά αβγά μπορεί να μεταφέρουν βακτήρια, αν δεν τα καθαρίσετε σωστά. Πάρτε ένα πανάκι μικροϊνών, βουτήξτε το σε ζεστό νερό και περάστε την επιφάνεια που έχει πέσει το αβγό. Τέλος, αν πέσει αβγό πάνω στα μάτια της κουζίνας τότε θα πρέπει να αφήσετε την κουζίνα να κρυώσει. Στη συνέχεια, πάρτε ένα βρεγμένο πανί και ακουμπήστε το πάνω στον «λεκέ». Αφήστε το για 10 λεπτά και έπειτα θα δείτε ότι θα εξαφανιστεί.

Διαβάστε επίσης:
Γιατί πρέπει να έχεις πάντα μια κιμωλία στην κουζίνα σου;

Το έξυπνο τρικ για να βγάλεις εύκολα τον φελλό από το μπουκάλι

Το μόνο πράγμα που πρέπει να κάνεις πάντα πριν καταψύξεις κρέας