Τα παντζάρια είναι ένα λαχανικό πολύ υγιεινό και θρεπτικό με αντιφλεγμονώδη δράση και πολλές βιταμίνες. Συνήθως τα τρώμε σαλάτα, βραστά, που μπορεί να χρειαστούν αρκετό χρόνο για να ετοιμαστούν. Εμείς βρήκαμε έναν πιο εύκολο τρόπο να τα μαγειρέψετε: στη φριτέζα αέρος. Μια πρόταση είτε για σαλάτα, που θα συνοδεύσει το γεύμα σας, είτε για βραδινό, αν έχετε φάει καλά μέσα στην ημέρα.

Το πιο δύσκολο κομμάτι εδώ είναι το καθάρισμα και το πλύσιμο των παντζαριών. Aφού ξεπεράσουμε τον σκόπελο αυτό, τότε η συνταγή είναι πανεύκολη! Ιδανικά μπορούμε να χρησιμοποιήοσυμε παντζάρια που έχουμε κόψει σε προηγούμενη μέρα και έχουμε αποθηκεύσει είτε στο ψυγείο είτε στην κατάψυξη.

Δείτε τη συνταγή

Υλικά
500 γρ. παντζάρια, μόνοι οι βολβοί (αυτό σημαίνει είτε 2 μεγάλοι είτε 3 μικροί)
1 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
¼ κουτ. γλυκού αλάτι
¼ κουτ. γλυκού πιπέρι (φρέσκο κατά προτίμηση)
1 κουτ. σούπας ρίγανη
¼ φλιτζ. φέτα, θρυμματισμένη

Διαδικασία
Πλένουμε καλά και καθαρίζουμε τα παντζάρια. Αν δεν σας είναι πολύ εύκολο και δεν είστε πολύ εξοικειωμένοι με το καθάρισμα των παντζαριών, σας έχουμε συγκεντρώσει οδηγίες ώστε να προετοιμαστείτε σωστά. Τα κόβουμε είτε σε μισοφέγγαρα είτε σε κυβάκια, ανάλογα με την προτίμησή μας. Προθερμαίνουμε τη φριτέζα αέρος στους 180°C, ακολουθώντας πάντα και τις οδηγίες του κατασκευαστή, που υπάρχουν στο εγχειρίδιό της.

Όσο προθερμαίνεται, ρίχνουμε τα παντζάρια σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά, πλην της φέτας και της ρίγανης. Στη συνέχεια, τοποθετούμε προσεκτικά τα παντζάρια στον κάδο της φριτέζας μας, προσέχοντας να σχηματίσουν μόνο ένα στρώμα, ώστε να μαγειρευτούν ομοιόμορφα.

Τα ψήνουμε στη φριτέζα αέρος για 10 λεπτά και φροντίζουμε να τα γυρίσουμε όταν παρέλθουν τα 5-6 λεπτά, ώστε να μαγειρευτούν εξίσου και οι δυο πλευρές τους. Τα βγάζουμε από τη φωτιά, τα σερβίρουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε από πάνω τη φέτα και τη ρίγανη.

Τρώγεται και ζεστό αλλά και κρύο. Αν θέλουμε, ρίχνουμε και λίγο ακόμη ελαιόλαδο, ώστε να γίνει ακόμη πιο λαχταριστή η σαλάτα μας.