Είτε σου περίσσεψε σούπα ή ζωμός που δεν έχεις σκοπό να καταναλώσεις άμεσα, είτε απλά θέλεις να έχεις αποθέματα για τις επόμενες μέρες, η κατάψυξη είναι η λύση στη σωστή συντήρηση τους. Ξέρεις όμως το σωστό τρόπο για να τα παγώσεις και να τα ζεστάνεις ξανά;

Οι σάλτσες και οι ζωμοί μπορούν να διατηρηθούν για έως και 3 μήνες στην κατάψυξη, για να τα έχεις πάντα διαθέσιμα κάθε φορά που θέλεις να μαγειρέψεις ή να σερβίρεις κάτι, κερδίζοντας χρόνο από την προετοιμασία τους. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τα αφήσεις να κρυώσουν καλά και στη συνέχεια να τα βάλεις σε σακουλάκια τροφίμων που κλείνουν αεροστεγώς ή σε πλαστικά μπολ και να τα βάλεις στην κατάψυξη.

Όταν θέλεις να τα χρησιμοποιήσεις ξανά, τα μεταφέρεις σε κατσαρόλα και τα ζεσταίνεις σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσουν ξανά. Εναλλακτικά, μπορείς να τα ζεστάνεις και στο φούρνο μικροκυμάτων για 2-3 λεπτά.

Για τις σούπες, πάλι θα χρησιμοποιήσεις σακουλάκια τροφίμων που κλείνουν αεροστεγώς ή πλαστικά μπολ, απλά θα πρέπει να προσέξεις τι περιέχουν. Δηλαδή, όταν ετοιμάζεις μια σούπα με σκοπό να την καταψύξεις, καλό είναι να μην της βάλεις μέσα γαλακτοκομικά, ζυμαρικά ή κρουτόν. Αυτά τα υλικά είναι καλύτερο να προστεθούν μετά, όταν ξαναζεστάνεις τη σούπα και πριν το σερβίρισμα της.

Ομοίως με τους ζωμούς, οι σούπες μπορούν να διατηρηθούν στην κατάψυξη για έως 3 μήνες, ενώ για να τις ζεστάνεις ξανά θα τις βάλεις σε κατσαρόλα να ζεσταθούν σε μέτρια φωτιά ή θα τις ζεστάνεις για λίγα λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων.

Δείτε επίσης: Πώς να παγώσεις και να ξαναζεστάνεις pancakes και βάφλες