Όπως μπορείς να φανταστείς το σούσι των 4€ η εξάδα δεν έχει την ίδια ποιότητα αλλά και γεύση με το σούσι των 20€ η εξάδα! Κι όμως, σύμφωνα με την ιαπωνική ιστοσελίδα Sora News 24, υπάρχει ένας τρόπος να κάνεις το φτηνό σούσι να έχει γεύση όμοια με εκείνη του ακριβού!

Πιο συγκεκριμένα, ο αρθρογράφος υποστηρίζει πως εάν βάλεις το σούσι στο φούρνο μικροκυμάτων για 30” στα 500 wats, θα δεις πως η γεύση του μπορεί να αλλάξει τελείως και να γίνει πολύ πιο ευχάριστη. Συχνά το πιο οικονομικό σούσι φτιάχνεται από προϊόντα πιο φτωχής ποιότητας ή προετοιμάζεται σε μεγάλες ποσότητες και μένει στο ψυγείο για ώρες, μέχρι να φτάσει στο πιάτο μας. Έτσι το ρύζι πολλές φορές γίνεται πιο σκληρό και το ψάρι και τα λαχανικά χάνουν τη γεύση τους.

Με το παραπάνω τρικ όλα τα παραπάνω προβλήματα, φαίνεται πως λύνονται! «Όλα τα toppings ήταν δύο φορές πιο νόστιμα και έμοιαζαν πάλι φρέσκα, ζουμερά και μαλακά», γράφει η ιστοσελίδα. «Μπορεί να μην είναι ακριβώς το ίδιο με ένα πολύ ακριβό σούσι, αλλά είναι σίγουρα καλύτερο απ’ ό,τι πριν», συνεχίζει.