Αν λατρεύετε τη ζεστή αλλά και την κρύα σοκολάτα, τότε σας έχουμε τα καλύτερα νέα. Μπορείτε να απολαύσετε και τα δύο μαζί, ταυτόχρονα. Και όμως, αυτή η frozen ζεστή σοκολάτα θα γίνει η νέα εμμονή σας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Συμφωνώ πως ακούγεται οξύμωρο, όμως υπάρχει τρόπος να μετατρέψετε το αγαπημένο σας ζεστό ρόφημα στην παγωμένη εκδοχή του.
Τι θα χρειαστείτε
- Ένα μπλέντερ
- Μία μικρή κατσαρόλα
- Tην αγαπημένη σας σοκολάτα
- Σκόνη κακάο
- Ζάχαρη άχνη
- Βανίλια
- Γάλα
- Πάγο
Συνταγή για 4 μερίδες
- 140 γραμμάρια της αγαπημένης σας σοκολάτα σε μικρά κομμάτια
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- 1-1/2 κουταλιά της σούπας κακάο σε σκόνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 2 φλιτζάνια πλήρες γάλα
- 4 φλιτζάνια πάγο
- Τη γαρνιτούρα της επιλογής σας, όπως ζαχαρωτά, σαντιγί ή τύπου spinkles
Η διαδικασία
Βήμα 1: Η βάση
Το θεμέλιο μιας υπέροχης ζεστής σοκολάτας -παγωμένης ή μη- είναι η σωστή βάση. Συνδυάστε, λοιπόν, τη σοκολάτα, το κακάο, τη ζάχαρη άχνη και ένα φλιτζάνι γάλα (κρατήστε το άλλο φλιτζάνι για αργότερα) σε μια μικρή κατσαρόλα. Ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και το μείγμα να είναι λείο. Σβήστε τη φωτιά πριν πάρει βράση.
Βήμα 2: Ανακατέψτε την παγωμένη ζεστή σοκολάτα
Τώρα είναι η ώρα να βγάλετε το μπλέντερ σας. Ρίξτε μέσα το μείγμα σοκολάτας μαζί με το άλλο φλιτζάνι γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας και τον πάγο. Στη συνέχεια, χτυπήστε μέχρι το μείγμα σας να ομογενοποιηθεί.
Βήμα 3: Γαρνίρετε
Σερβίρετε σε όποια κούπα ή ποτήρι θέλετε, αλλά φροντίστε να προσθέσετε μία μικρή γαρνιτούρα.