Η Καθαρά Δευτέρα πλησιάζει και μαζί της έρχεται η περίοδος της Μεγάλης Σαρακοστής. Κατά την νηστεία, τα θαλασσινά έχουν την τιμητική τους και τι πιο νόστιμο από ψητές ή τηγανητές γαρίδες. Πώς θα τις φτιάξετε εύκολα και γρήγορα χωρίς να δημιουργήσετε και χαμό στο σπίτι; Με το air fryer! Πώς θα φτιάξετε γαρίδες στη φριτέζα αέρος; Σας έχουμε παρακάτω τις οδηγίες.
Δείτε παρακάτω τη συνταγή:
Ψητές γαρίδες στη φριτέζα αέρος
Υλικά (για 4 άτομα)
1 κιλό γαρίδες αποφλοιωμένες
70 ml ε.π. ελαιόλαδο
xυμό ενός λεμονιού
1 κουτ. σούπας (κοφτή) πάπρικα γλυκιά
1 κουτ. σούπας (κοφτή) σκόνη σκόρδου
1 κουτ. γλυκού σκόνη τσίλι
½ κουτ. γλυκού πιπέρι μαύρο
¼ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
½ κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
ψιλοκομμένο μαϊντανό
Διαδικασία
Ξεπλένουμε και στραγγίζουμε τις γαρίδες. Τις ρίχνουμε σε ένα μπολ και τις περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και με το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε τα καρυκεύματα (πάπρικα, σκόρδο, τσίλι και τα πιπέρια) και ανακατεύουμε. Προθερμαίνουμε τη φριτέζα αέρος για 5′ στους 200° C. Στρώνουμε μια κόλλα ψησίματος στη βάση της φριτέζας και ρίχνουμε τις γαρίδες μας. Ψήνουμε για 5′ στους 190° C και έπειτα τις γυρίζουμε και συνεχίζουμε τη διαδικασία για ακόμα 5′ ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα. Οι γαρίδες μας είναι έτοιμες! Σερβίρουμε με μυρωδικά της αρεσκείας μας, κατά προτίμηση με ψιλοκομμένο μαϊντανό.