Το λικέρ από ρόδι είναι από εκείνα τα σπιτικά κεράσματα που φτιάχνουμε εύκολα και μας γεμίζουν με χαρά κάθε φορά που το ανοίγουμε. Με χρώμα βαθύ και γεύση φρουτένια, αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τα ρόδια του φθινοπώρου. Χρειάζεται μόνο λίγα υλικά – ρόδια, τσικουδιά, ζάχαρη και λίγη κανέλα – και λίγο χρόνο για να «δέσουν» τα αρώματα. Η προσθήκη γρεναδίνης του χαρίζει πιο έντονο χρώμα και μια απαλή γλυκύτητα που κάνει τη διαφορά.

Όταν είναι έτοιμο, το σερβίρουμε παγωμένο, με μια λεπτή φλούδα πορτοκαλιού ή λίγους κόκκους ροδιού στο ποτήρι. Ταιριάζει υπέροχα μετά το φαγητό, δίπλα σε μπισκότα βουτύρου, τάρτα με καρύδια ή ακόμα και ένα κομμάτι σοκολατόπιτα. Ένα απλό, σπιτικό λικέρ ροδιού που απολαμβάνουμε με ηρεμία, όπως του αξίζει.

Υλικά για το λικέρ με ρόδι

5 ρόδια καθαρισμένα
800ml τσικουδιά
700γρ. ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας, μικρό
2-3 κουτ. σούπας γρεναδίνη

Η διαδικασία του

Βήμα 1
Καθαρίζετε τα ρόδια και κρατάτε τα σπόρια.

Βήμα 2
Βάζετε τα σπόρια ροδιών, τη ρακή και τη ζάχαρη σε γυάλινο μπουκάλι. Προσθέτετε και το ξυλάκι κανέλας. Κλείνετε καλά το μπουκάλι και το αφήνετε στον ήλιο ή σε ζεστό μέρος για 25 με 30 μέρες. Ανακινείτε κάθε μέρα το μπουκάλι για να λιώσει η ζάχαρη.

Βήμα 3
Κατόπιν σουρώνετε το λικέρ και το μεταφέρετε σε ωραίο μπουκάλι. Προσθέτετε και τη γρεναδίνη για να ενισχύσετε το χρώμα. Το αφήνετε μια βδομάδα να ωριμάσει η γεύση του πριν το σερβίρετε παγωμένο με μια λεπτή φλούδα πορτοκάλι.

 

Δείτε επίσης:

Ρόδι: Ένας οδηγός για την επιλογή, το καθάρισμα και την αποθήκευση

Ρόδι: 6 τρόποι να αξιοποιήσουμε την πολύτιμη φλούδα του

Από κίτρο και κουμ κουάτ μέχρι φραγκοσυκόμελο: 10 ελληνικά παραδοσιακά ηδύποτα

Το εύκολο σπιτικό λικέρ σοκολάτας