Είναι η πιο βασική κρέµα σοκολάτας με πολύ απαλή υφή. Με αυτή γεµίζουμε τάρτες, ετοιµάζουμε µους, τρουφάκια, κάποιο σοκολατένιο γλάσο ή τη χρησιµοποιούμε ως σος σε βάφλες, κρέπες, παγωτό ή οποιοδήποτε γλυκό ζητάει σοκολάτα. Τα βασικά υλικά της γκανάς είναι δύο, η κουβερτούρα και η κρέµα γάλακτος, σε αναλογία υλικών 1:1. Βάζουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια μέσα σε ένα μεταλλικό μπολ. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να κάψει χωρίς να πάρει βράση. Τη ρίχνουμε στην κουβερτούρα. Αφήνουμε να σταθεί για 1΄ ώστε να μαλακώσει η σοκολάτα και στη συνέχεια ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει τελείως. Είναι έτοιμη!
Δείτε επίσης
Σοκολάτα, ένα «λειτουργικό» τρόφιμο
Μουσείο σοκολάτας στην Μπριζ: Ο «ναός» της σοκολάτας
Ruby Chocolate: Πόσα ξέρετε για τη ροζ σοκολάτα;