Το κοκκινιστό είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μας μαγειρευτά, το οποίο αγαπάμε να μυρίζει μπαχαρικά την ώρα που σιγοβράζει στην κατσαρόλα. Μια ωραία δεμένη σάλτσα ντομάτας, με μπαχάρι και κανέλα, έρχεται και αγκαλιάζει ένα ποιοτικό κομμάτι κρέατος.

Στη συγκεκριμένη συνταγή έχουμε μαγειρευτό κατσαρόλας, το οποίο σημαίνει πως χρειαζόμαστε κομμάτια του ζώου  τα οποία γυμνάζονται και είναι ιδανικά για αυτήν τη χρήση.

Οσομπούκο, πλούσιο σε κολλαγόνο
To καλύτερο κομμάτι για το κοκκινιστό μας είναι το οσομπούκο μοσχαρίσιο, το οποίο διαθέτει υψηλή περιεκτικότητα σε κολλαγόνο. Βρίσκεται στην γάμπα του ζώου και τεμαχίζεται παρέα με το κόκαλο το οποίο περιέχει μεδούλι. Όλα αυτά, θα μας δώσουν πλούσια γεύση και υφή στο φαγητό μας.

Κιλότο, νόστιμο και μαλακό
Παρ’ όλα αυτά, μπορεί το κολλαγόνο να μην είναι της αρεσκείας μας, αλλά να θέλουμε κάτι εξίσου νόστιμο και μαλακό. Υπάρχει λύση; Βεβαίως και υπάρχει! Το ιδανικότερο σε αυτήν την περίπτωση είναι το κιλότο μοσχαρίσιο, το οποίο βρίσκεται στο μπούτι του ζώου. Ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να μας το κόψει σε ωραίες μερίδες για να μπει στην κατσαρόλα.

Σιδηρόδρομος, η οικονομική λύση
Τέλος, άλλη μια οικονομική λύση είναι ο σιδηρόδρομος, τον οποίο προμηθευόμαστε κομμένο με πριονάκι σε μερίδες, έτσι ώστε να μην δημιουργηθούν τυχόν κοκαλάκια στο φαγητό μας. Ιδανικός χρόνος βρασίματος είναι 3 με 4 ώρες σε χαμηλή φωτιά, για να μπορέσει το κρέας μας να μαλακώσει και να μελώσει η σάλτσα.

Δείτε περισσότερα για τον Νίκο Μαρόλη ΕΔΩ

Δείτε επίσης:

Τι κρέας ζητάει το σωστό, το αυθεντικό βραστό;

Ψήνουμε τραγανό μπέικον στο φούρνο

Το έπος του μουσακά! Τips για τέλεια μαγειρέματα