Η ελληνική κουζίνα είναι γεμάτη μικρά θαύματα που γεννιούνται από απλά υλικά και φτιάχνονται με μεράκι. Από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι οι πίτες στο τηγάνι, μια τεχνική που συνδυάζει την παράδοση με την απλότητα και προσφέρει γρήγορες, λαχταριστές δημιουργίες για όλες τις ώρες και όλες τις περιστάσεις. Το τηγάνι γίνεται το εργαλείο που μεταμορφώνει τη ζύμη σε αφράτες, τραγανές ή γεμιστές λιχουδιές, διατηρώντας τη γεύση και τα αρώματα αναλλοίωτα.

Συγκεντρώσαμε έξι συνταγές που αναδεικνύουν τον πλούτο της ελληνικής γαστρονομίας και αποδεικνύουν πως οι πιο αυθεντικές απολαύσεις μπορούν να γεννηθούν με ένα κομμάτι ζύμης και ένα απλό τηγάνι.

Τηγανόψωμα 
Το ψωμί και τα φαγητά της φωτιάς, είναι βαθιά χαραγμένα στη γαστρονομική φιλοσοφία των Ελλήνων. Το λίγο ζυμάρι που περίσσευε από το ψωμί γινόταν πρώτης τάξεως δεκατιανό, τηγανισμένο σε μπόλικο λάδι. Εδώ φτιάχνουμε το τηγανόψωμο στο μαντέμι. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.

Σφακιανές πίτες με κολοκύθι και γαλομυζήθρα
Όσοι έχετε δοκιμάσει τις σφακιανές πίτες, γνωρίζετε καλά την απαράμιλλη νοστιμιά τους. Σε αυτή τη συνταγή εμπλουτίζονται με κολοκυθάκι φτιάχνοντας μια πεντανόστιμη, αλλά και εύκολη κολοκυθόπιτα. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.

Παστουρμαδόπιτα με ζύμη γιαουρτιού και ψητά ντοματίνια
Αν η παστουρμαδόπιτα είναι μία από τις αγαπημένες σας πίτες, τότε πρέπει να δοκιμάστε αυτή τη συνταγή. Η πανεύκολη ζύμη με γιαούρτι, η σάλτσα από καραμελωμένα ντοματίνια, αλλά και το ψήσιμο στο τηγάνι την καθιστούν ασύγκριτη. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.

Αμοργιανές τυρόπιτες
Οι φωτιές αλλά και η Αμοργός «μαστορεύουν» τις πιο νόστιμες τυρόπιτες τηγανιού. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.

Πιροσκί με κιμά
Τα υπέροχα «πιροσκί» ή «πισία», κανείς δεν μπορεί να τα προσπεράσει και γι’ αυτό κατέχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά των Ελλήνων. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.

Σαΐτια με μάραθο και πράσο
Μοναδική απλότητα και μεγαλείο νοστιμιάς, τα σαΐτια από τη Μονεμβασιά, που δεν είναι άλλο από χορτόπιτες του τηγανιού. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.