Αν αγαπάτε τα σταφύλια και τις γλυκόξινες γεύσεις, αυτή τη συνταγή με τα παγωμένα σταφύλια σίγουρα θα την λατρέψετε. Το ακόμη καλύτερο είναι πως δεν περιέχει πρόσθετη κρυσταλλική ζάχαρη και είναι ιδανικό για παιδικό σνακ. Ωστόσο, αν τα σερβίρετε στους φίλους σας, σίγουρα θα το θυμούνται για καιρό και θα σας ζητούν τα μυστικά.

Τα 3 υλικά για τα γλυκόξινα παγωμένα σταφύλια

Αυτή η συνταγή λειτουργεί χάρη στην οξύτητα των πράσινων σταφυλιών, του χυμό λάιμ και την επικάλυψη από γλυκαντική ουσία που, εκτός από τη γλύκα, ενισχύει έξυπνα και την παρουσίαση του παγωμένου. Συγκεντρώνουμε τα τρία βασικά υλικά, ώστε να υπολογίσουμε και τις ποσότητες. Κάθε ένα συστατικό παίζει τον ρόλο του και χτίζει το γευστικό παιχνίδισμα, χωρίς θερμίδες και ενοχές.

1. Πράσινα σταφύλια χωρίς κουκούτσια: Είναι η ιδανική εποχή να βρείτε ζωηρά τσαμπιά σουλτανίνας, μεγάλα σε μέγεθος και με τραγανή σάρκα. Επιλέξτε αυτά με τις πιο πρασινωπές – άρα και πιο ξινές ρώγες, εκτός αν προτιμάτε τα πιο κίτρινα και γλυκά. Φροντίστε μόνο να είναι μεγάλα, τραγανά και εμφανίσιμα. Η συνταγή εννοείται πως είναι εξίσου νόστιμη και με οποιαδήποτε άλλη ποικιλία σταφυλιού επιθυμείτε. Τα σταφύλια-φράουλες ή άλλα επιτραπέζια χωρίς κουκούτσι, θα σας διαμορφώσουν το τελικό αποτέλεσμα.

2. Κρυσταλλική γλυκαντική ουσία: Σε αυτή τη συνταγή μπορεί να λειτουργήσει οποιαδήποτε γλυκαντική ουσία προτιμάτε και να μην είναι η κοινή – λευκή. Μπορείτε να επιλέξετε ερυθριτόλη, στέβια σε σκόνη ή ακόμα και μέλι σε σκόνη, το οποίο μπορείτε να βρείτε σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα ή να το παραγγείλετε από e-shop.

3. Χυμός λάιμ: Ο χυμός λάιμ (μοσχολέμονα) σε αυτή τη συνταγή δίνει στα σταφύλια την ξινή γεύση τους. Για να κάνετε τα σταφύλια σας πιο ξινά, δοκιμάστε να προσθέσετε χυμό λάιμ ή λίγο κιτρικό οξύ. Μπορείτε επίσης, αν προτιμάτε, να το αντικαταστήστε με χυμό λεμονιού. Αν τα σταφύλια που έχετε επιλέξει είναι αρκετά γλυκά, τότε μπορείτε να προσθέσετε λίγο κιτρικό οξύ που θα ενισχύσει εύκολα την ξινή γεύση.

Οδηγίες βήμα – βήμα

Βήμα 1: Καλύψτε ένα μεγάλο ταψί ή ένα ταψί με λαδόκολλα.
Βήμα 2: Πλύνετε με άφθονο τρεχούμενο νερό και στη συνέχεια στραγγίστε τα φρέσκα σταφύλια. Βάλτε τα σε ένα μεγάλο μπολ στο οποίο έχει στίψει τον χυμό από 2 λάιμ (ή λεμόνια). Ανακατέψτε με ένα κουτάλι και αφήστε το μείγμα στο ψυγείο για 10 λεπτά.
Βήμα 3: Σε ένα μπολ αδειάζετε το γλυκαντικό που έχετε επιλέξει: Στέβια, ερυθριτόλη, μέλι σε σκόνη.
Βήμα 4: Βγάλτε τα σταφύλια από το ψυγείο και τυλίξτε το καθένα με το γλυκαντικό, φροντίζοντας να καλυφθεί πλήρως κάθε σταφύλι.
Βήμα 5: Μεταφέρετε τα καλυμμένα σταφύλια στο λαδόκολλα και καταψύξτε για 2-3 ώρες.

Απολαύστε τον νέο σας αγαπημένο τρόπο να τρώτε σταφύλια: παγωμένα, ζαχαρωμένα και ξινά.

Διαβάστε επίσης:

Σταφύλια: Πώς τα αποθηκεύουμε και πώς τα συντηρούμε