Συνήθως οι τούρτες καταναλώνονται την ίδια μέρα που φτιάχνονται ή αγοράζονται. Αν όμως για τον οποιοδήποτε λόγο περισσέψει τούρτα, σου έχουμε τον καλύτερο τρόπο για να τη διατηρήσεις.

Το καλύτερο και πιο ασφαλές μέρος για μία τούρτα είναι το ψυγείο, όπου μπορεί να μείνει για 3-5 μέρες. Για να διατηρηθεί σωστά όμως και να μην απορροφήσει οσμές από τα υπόλοιπα τρόφιμα, θα πρέπει ή να τη βάλεις μέσα σε κάποιο μεγάλο και βαθύ μπολ που να κλείνει αεροστεγώς ή να τυλίξεις την τουρτιέρα καλά με μεμβράνη κουζίνας.

Αν θέλεις να τη διατηρήσεις για περισσότερο καιρό, τότε θα πρέπει να μπει στην κατάψυξη. Σε αυτή την περίπτωση βάζεις την τούρτα αρχικά ως έχει στην κατάψυξη, για να παγώσει καλά το γλάσο ή η κρέμα της και στη συνέχεια την τυλίγεις πάλι με μεμβράνη κουζίνας και τη βάζεις στην κατάψυξη. Τα παραπάνω λειτουργούν τόσο για τούρτες με γλάσο ή κρέμα όσο και για κέικ και cupcakes.

Στην περίπτωση που θέλεις να φτιάξεις νωρίς τα παντεσπάνια για τούρτες, για να γλιτώσεις χρόνο, για παράδειγμα 1 εβδομάδα πριν το πάρτι ή το τραπέζι για το οποίο προορίζεις την τούρτα, μπορείς επίσης να τα διατηρήσεις στην κατάψυξη. Και σε αυτή την περίπτωση τα τυλίγεις με μεμβράνη, ένα-ένα τα παντεσπάνια ή βάζεις το καθένα σε πλαστικές σακούλες τροφίμων που κλείνουν αεροστεγώς.

Δείτε επίσης:
Απίστευτες «κεντητές» τούρτες αληθινά έργα τέχνης

Το μυστικό για να διατηρείς το σπιτικό κέικ φρέσκο για μήνες

Καραντίνα – Κορωνοϊός: Τι πρέπει να προσέχεις για τη σωστή κατάψυξη των τροφών