Αγοράζοντας μοσχαρίσιο κιμά. Γνωρίζετε όλοι ποιο είναι το ιδανικό κομμάτι για τις συνταγές σας; Η Γωγώ Γιαννακοπούλου από το Κρεοπωλείο «ο Γιάννης» αποκάλυψε τα μυστικά της στη Γιάννα Μπαλαφούτη.

«Ξεκινάω με το πιο άπαχο κρέας που είναι το τρανς και βρίσκεται στο μπούτι. Μετά ακολουθεί η ουρά (όχι η ουρά του ζώου). Το κιλότο είναι πιο τρυφερό. Έπειτα ανεβαίνουμε στο μπροστινό: σπάλα και ελιά και για ακόμη περισσότερα λιπαρά προτείνουμε τη λάπα και το στήθος. Αν θέλουμε να φτιάξουμε μπιφτέκια ή κεφτεδάκια, προτιμούμε με λίγο λίπος, γιατί είναι πιο τρυφερό και νόστιμο. Αν θέλουμε να μαγειρέψουμε, επιλέγουμε πιο άπαχο κομμάτι».

Γίνεται κιμάς το αρνί;

Οι Πολίτισσες και οι Μικρασιάτισσεςς μαγειρεύουν με πρόβειο κιμά, αν όχι 100%, τουλάχιστον αναμεμειγμένο με μοσχαρίσιο και κάποιες φορές με χοιρινό. Το πρόβειο κρέας (όχι από αρνάκι γάλακτος) κάνει ωραίο κιμά, προσθέτει στο φαγητό ωραία αρώματα και ένα διαφορετικό γευστικό βάθος στο αποτέλεσμα.

Ας δούμε παρακάτω και μερικές συνταγές με κιμά:

Στρογγυλή κιμαδόπιτα με καμαμπέρ
Μια πίτα, όχι μόνο νόστιμη, αλλά και… διαδραστική. Το τυρί λιώνει στο κέντρο της, τραβάμε τις μπουκίτσες της κιμαδόπιτας και τις βουτάμε στο καμαμπέρ για μέγιστη απόλαυση. Ωραία ιδέα για τραπέζια με φίλους και πάρτι.

Τάρτα με μοσχαρίσιο κιμά, σταφίδα και κουκουνάρι

Αυτή η κομψή τάρτα με κιμά είναι μια πολύ καλή επιλογή για ορεκτικό στο τραπέζι της γιορτής.

Τορτίγιες με κιμά, λαχανικά και σος γιαουρτιού

Αυτό το σνακ με τορτίγιες είναι αρκετά χορταστικό ώστε να γίνει κι ένα ελαφρύ γεύμα που έχει τη δροσιά του γιαουρτιού.

Παστίτσιο

Ο κιμάς είναι το βασικό υλικό για ένα από τα αγαπημένα μας comfort φαγητά, το παστίτσιο.

Και… last but not least τα μακαρόνια με κιμά!

Μακαρόνια με κιμά: οι κλασικές εκδοχές και οι νόστιμες παραλλαγές τους