Τα κανελόνια αποτελούν ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ιταλικής κουζίνας, που όμως έχει κερδίσει επάξια τη θέση του και στις δικές μας γαστρονομικές επιλογές. Από τις πιο κλασικές εκδοχές με κιμά και μπεσαμέλ, μέχρι τις πιο εναλλακτικές, με σαρδέλες, σπανάκι, λαχανικά ή ακόμα και vegan παραλλαγές, τα κανελόνια αποδεικνύουν πόσο ευέλικτο και δημιουργικό μπορεί να γίνει αυτό το πιάτο. Είτε αναζητάτε μια λύση για το καθημερινό γεύμα, είτε θέλετε να εντυπωσιάσετε σε ένα γιορτινό τραπέζι, οι παρακάτω 10 συνταγές θα σας δώσουν ιδέες για να τα γεμίσετε με τον πιο γευστικό τρόπο.
Γεμιστά με σαρδέλες πλακί
Μια διαφορετική, άκρως καλοκαιρινή συνταγή. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.
Λαζάνια σαν κανελόνια γεμιστά με κιμά κοτόπουλου
Μετατρέπουμε τα λαζάνια στα αγαπημένα μας κυλινδρικά ζυμαρικά και έχουμε ένα απόλυτα γευστικό πιάτο. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.
Με κιμά και μπεσαμέλ
Παρόλο που μπορούν να χαρακτηριστούν ως μία διαφορετική εκδοχή του παστίτσιου, τα κανελόνια έχουν τη δική τους μοναδική γεύση που τα κάνει να ξεχωρίζουν. Παρέα με μια σαλάτα είναι και ένα πρώτης τάξεως κυρίως πιάτο. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.
Κανελόνια με λαχανικά
Με γέμιση σπανάκι, μάραθο και φέτα
Ένα ονειρεμένο φαγητό για όλη την οικογένεια, για το καθημερινό αλλά και για το πιο γιορτινό τραπέζι. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.
Με κιμά μανιταριών
Το σπίτι θα μοσχομυρίσει από αυτόν τον ιδιαίτερο κιμά από μανιτάρια και τη μπεσαμέλ με μοτσαρέλα και το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.
«Τούρτα» με κανελόνια
Οι αρμυρές «τούρτες» είναι εντυπωσιακές και συνήθως μια ωραία εναλλακτική για τα κυριακάτικα τραπεζώματα. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.
Vegan κανελόνια
Ποιος είπε ότι οι vegans δεν μπορούν να απολαύσουν τυρένια κανελόνια; Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.
Με σπανάκι και ανθότυρο
Μία πεντανόστιμη παραλλαγή που θα γίνει το αγαπημένο γεύμα των παιδιών. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.
Κανελόνια γεμιστά με λαχανικά σοτέ
Μια επιλογή από το βιβλίο συνταγών της Ντίνας Νικολάου «Τα καλύτερα νηστίσιμα της Ντίνας». Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.
Με σπανάκι, μανιτάρια και Αρσενικό Νάξου
Το κυριακάτικο μενού ή το εορταστικό μενού δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο, μας λέει ο Γκίκας Ξενάκης και μας προτείνει ένα εύκολο, αλλά εντυπωσιακό σε εμφάνιση και νοστιμιά πρώτο πιάτο. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή εδώ.