Ζούμε στην εποχή της εικόνας. Ένα πιάτο, εκτός από το να είναι νόστιμο, πρέπει πια να μας ιντριγκάρει και με την εμφάνιση και το στήσιμό του. Για να δημιουργήσουμε τέτοια πιάτα, δεν χρειάζεται να έχουμε πάντα εξειδικευμένες γνώσεις και ειδικό εξοπλισμό. Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελούν και τα αυγά-σύννεφο. Ένα πιάτο πολύ πιο απλό απ’ ό,τι φαίνεται και με ελάχιστα υλικά. Εντυπωσιάζει με την αεράτη υφή του και μοιάζει σαν ψεύτικο!

Η συνταγή
Προετοιμασία: 10΄
Μαγείρεμα: 6΄
Συνολικό χρόνος: 16΄
Μερίδες: 4

Υλικά
4 μεγάλα αυγά (αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα μεγέθη των αυγών δείτε εδώ)
Ανθό αλατιού
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα
3 κουτ. σούπας σχοινόπρασο (για το γαρνίρισμα)

Εκτέλεση
Ξεχωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους, βάζοντας τα ασπράδια σε ένα μεγάλο μπολ και τους κρόκους σε ένα μικρότερο. Αλατοπιπερώνουμε τα ασπράδια και με έναν αυγογδάρτη ή ένα μίξερ χειρός τα χτυπάμε μέχρι να αρχίσουν να σχηματίζουν μυτούλες που δεν χάνουν το σχήμα τους.

Προσθέτουμε στο μείγμα την παρμεζάνα και το σχοινόπρασο, και ανακατεύουμε προσεκτικά, για να μην χάσει η μαρέγκα τον αέρα της.
Σε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα φτιάχνουμε δαχτυλίδια από το μείγμα μαρέγκας, γιατί στο κέντρο τους θέλουμε να καθίσει αργότερα ο κρόκος. Θα μοιάζουν με φωλίτσες. Ψήνουμε τις μαρέγκες σε προθερμασμένο φούρνο στους 230°C, περίπου για 3′, μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα.

Μετά τα 3΄και αφού τα ασπράδια αποκτήσουν σώμα, προσθέτουμε από έναν κρόκο στο κέντρο κάθε φωλιάς.

Αλατοπιπερώνουμε τον κρόκο και ψήνουμε και πάλι για άλλα 3΄.

Έτοιμα τα αυγά σαν σύννεφο!

Νόστιμες παραλλαγές
Μπορούμε να προσθέσουμε ψιλοκομμένη μαγειρεμένη πανσέτα, τριμμένο τραγανό μπέικον, ζαμπόν σε κυβάκια, ψιλοκομμένες κόκκινες πιπεριές και ό,τι άλλο μας αρέσει να συνδυάζουμε γευστικά με τα αυγά μας. Το μόνο που πρέπει να προσέξουμε είναι να διατηρήσουμε τη μαρέγκα αφράτη όταν θα προσθέτουμε και θα ανακατεύουμε αυτά τα υλικά στο μείγμα με τα ασπράδια.

Δείτε επίσης:

Αυγά: 5 συνταγές του 15λεπτου για όλες τις ώρες

Τηγανητά αυγά με πέστο: H νέα πανεύκολη συνταγή του TikTok

Φτιάχνουμε τα πιο ζουμερά αυγά σκραμπλ