Ο Γκόρντον Ράμσεϊ μέσα από ένα βιντεάκι δίνει τα κατάλληλα tips για να φτιάξουμε το τέλειο ρύζι. Σε ένα βίντεο, που μετρά 4 εκατομμύρια προβολές ο σεφ εξηγεί τα 6 πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε όλοι μας όταν μαγειρεύουμε ρύζι αλλά και πώς να τα αποφύγουμε για τέλειο αποτέλεσμα.
Τι κάνουμε, λοιπόν: Αρχικά, ξεπλένετε το ρύζι με κρύο νερό, βοηθά τη σκόνη και το άμυλο να φύγουν και δεν προσθέτετε καρυκεύματα. Βάζετε τα καρυκεύματα αφού το μαγειρέψετε. Επίσης, η αναλογία νερού και ρυζιού είναι σημαντική.
Ο Ράμσεϊ προτείνει βράσιμο σε χαμηλή θερμοκρασία, προκειμένου το ρύζι να έχει πιο απλή υφή. Μάλιστα, το μυστικό φαίνεται να είναι ο ατμός. Δεν πρέπει να ανοίξουμε το καπάκι όσο μαγειρεύεται το ρύζι! Δείτε το βίντεο:
Διαβάστε επίσης:
Το κόλπο για τέλεια ψημένο κοτόπουλο
Πώς θα κάνετε το καλό σας σερβίτσιο να αστράφτει από καθαριότητα
BBQ: Ο έξυπνος τρόπος για να ανάψετε γρήγορα τα κάρβουνα