Οι περισσότερες συνταγές για σφιχτά βραστά αυγά μάς λένε να καλύψουμε τα αυγά μας με κρύο νερό, να φέρουμε το νερό σε σημείο βρασμού, να βάλουμε καπάκι και να βράσουμε τα αυγά για 12΄. Ναι, όντως έτσι θα βράσουν πολύ καλά τα αυγά μας, όμως στις περισσότερες περιπτώσεις προκύπτει κι ένα πρόβλημα. Δεν μπορούμε να τα ξεφλουδίσουμε με ευκολία.

Όταν ξεκινάμε τη διαδικασία με κρύο νερό, τότε η μεμβράνη του αυγού κολλάει στο ασπράδι και αυτό κάνει πολύ δύσκολη την απόπειρα να έχουμε ένα τέλεια ξεφλουδισμένο και καθόλου τραυματισμένο βραστό αυγό. Γι’ αυτό, είναι προτιμότερο να ξεκινάμε με ήδη ζεστό (όχι βραστό) νερό, ώστε να γίνει πιο ομαλή η μετάβαση της θερμοκρασίας. Όμως, και αυτή η επιλογή μπορεί να φέρει κάποια ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Συχνά, όταν ξεκινάμε τη διαδικασία με ζεστό νερό, τότε στην πορεία, μπορεί το αυγό μας να ραγίσει κατά το βράσιμο.

Είμαστε λοιπόν «καταδικασμένοι» να βράζουμε αυγά και είτε δεν θα μπορούμε να τα ξεφλουδίσουμε είτε θα σπάνε κατά τη βράση;

Όχι, γιατί υπάρχει ένα πολύ εύκολο τρικ που λύνει το πρόβλημα. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να κάνουμε μια μικρή τρύπα με πινέζα σε κάθε αυγό. Όχι στις μύτες, αλλά από τη μεριά που είναι μεγαλύτερη. Στη συνέχεια, βράζουμε κανονικά τα αυγά σε νερό που είναι εξ αρχής ζεστό. Προσέχουμε να μην κάνουμε την τρύπα σε μια από τις μικρότερες άκρες του αυγού, γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σπάσει το τσόφλι.

Με αυτό το τρικ, μπορούμε να βράσουμε τα αυγά σε ζεστό νερό απευθείας από το ψυγείο, θα ξεφλουδιστούν ομοιόμορφα και θα είναι τελείως λεία, κάτι που παίζει και αυτόν τον ρόλο του, ειδικά όταν έχουμε τραπέζι και θέλουμε να σκίζουν τα πιάτα μας από εμφάνιση.

Δείτε επίσης:

Αυγά σαν σύννεφο! Για πρωινό ή brunch του ονείρου…

Βραστά αυγά που ξεφλουδίζονται πραγματικά εύκολα

Ο viral τρόπος να καθαρίζεις τα βραστά αυγά με τη βοήθεια μιας κούπας!