Για τους λάτρεις της σοκολάτας, για τους αρχάριους στην κουζiνα και για εκεiνους που θέλουν ένα πεντανoστιμο γλυκό που θα κλέψει τις εντυπώσεις στο γιορτινό τραπέζι, χωρiς να βαραiνει το πορτοφόλι τους, το λαχταριστό fudge σοκολάτας είναι η λύση.

Τι είναι το fudge σοκολάτας

Το fudge είναι ένα γλυκό ψυγείου με βάση τη ζάχαρη που ξεχωρίζει από την κρεμώδη αλλά παράλληλα συμπαγή υφή του. Το συναντάμε σε διάφορες εκδοχές, όπως με ξηρούς καρπούς ή βανίλια, αλλά η σοκολατένια συνταγή είναι -για προφανείς λόγους!- η επικρατέστερη.

Πώς το φτιάχνουμε

Για το πιο απλό fudge σοκολάτας χρειαζόμαστε μόνο ζαχαρούχο γάλα και την αγαπημένη μας κουβερτούρα: κλασική, γάλακτος ή λευκή, όλες μπορούν να κάνουν το fudge κρεμώδες με γεύση σοκολατένια, πλούσια και άκρως εθιστική για τους φίλους -και μη- της σοκολάτας.

Οικονομικό και απόλυτα γιορτινό

Δεδομένου ότι φτιάχνεται μόνο από 2 υλικά και βγάζει αρκετές μερίδες κερασμάτων, θεωρείται απόλυτα οικονομικό πέρα από εξαιρετικά γρήγορο και εύκολο. Τι άλλο χρειάζεστε για να το σερβίρετε φέτος στο γιορτινό τραπέζι; Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση! Προσθέστε εάν θέλετε χρωματιστή τρούφα σοκολάτας για να μετατρέψετε το fudge σε γιορτινό γλυκό με μια μόνο κίνηση. Παρακάτω σας δίνουμε ενδεικτικά τις χαμηλότερες τιμές του εμπορίου για κάθε ένα από τα υλικά που χρειάζεστε και στη συνέχεια παρουσιάζουμε αναλυτικά τη συνταγή για πεντανόστιμο fudge σοκολάτας.

Ενδεικτικές τιμές υλικών
Για 6 μεγάλες μερίδες (ή 12 μικρά κεράσματα):

250γρ. κουβερτούρα: περίπου 2,50 ευρώ
397γρ. συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα: περίπου 1,25 ευρώ
1 σακουλάκι 100γρ. διακοσμητική τρούφα: περίπου 1 ευρώ

Γιορτινό Fudge σοκολάτας
Για 6 μεγάλες μερίδες (ή 12 μικρά κεράσματα)

Υλικά

300γρ. κουβερτούρα, κομμένη σε κομματάκια
397γρ. συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα
χρωματιστή διακοσμητική τρούφα (προαιρετικά, για τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση)

Διαδικασία
Απλώνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί σε ένα μικρό ταψί.

Ζεσταίνουμε πρώτα σε μέτρια φωτιά το ζαχαρούχο γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς με μια μαρίζ.

Λίγο πριν αρχίσει να βράσει, το κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα κομματάκια κουβερτούρας. Η κουβερτούρα μας μπορεί να είναι είτε κλασική, είτε γάλακτος, είτε λευκή. Ανακατεύουμε με μια μαρίζ ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Στο σημείο αυτό μπορούμε να προσθέσουμε όση ποσότητα χρωματιστής τρούφας επιθυμούμε.

Όταν το μίγμα μας είναι έτοιμο, το απλώνουμε στο ταψί και στρώνουμε ομοιόμορφα το μίγμα μας με τη βοήθεια της μαρίζ. Το αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για μια ώρα. Σερβίρουμε κόβοντας ίσα κομμάτια.

Tip
Μπορεί να διατηρηθεί σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο μέχρι 3 εβδομάδες και στην κατάψυξη μέχρι 3 μήνες.