Πόσες φορές όταν απολαμβάνετε μια ομελέτα σε ένα ωραίο πρωινό ή brunch έχετε αναρωτηθεί γιατί όταν τη φτιάχνετε στο σπίτι το αποτέλεσμα δεν είναι ίδιο; Πιθανόν αρκετές. Λύνουμε λοιπόν το γρίφο της ομελέτας και αποκαλύπτουμε τα μυστικά για να την τέλεια εκδοχή της.
Xτυπάτε τα αβγά σωστά
Το χτύπημα με τον αβγοδάρτη για να έχετε τον απόλυτο έλεγχο του αποτελέσματος συνιστάται ωστόσο, επειδή έχουμε δοκιμάσει και το χτύπημα με το μίξερ και το αποτέλεσμα ήταν ιδιαίτερα αφράτο, σάς προτείνουμε να το δοκιμάσετε κι εσείς.
Το σωστό αλάτισμα
Μην αλατίζετε τη ομελέτα σας πριν την ψήσετε. Δεν έχουμε ανακαλύψει ακόμα το γιατί αλλά η τελική υφή της είναι εντελώς διαφορετική όταν προστεθεί αλάτι στα αβγά πριν χτυπηθούν. Είναι προτιμότερο να την αρτύσετε με μπαχαρικά της αρεσκείας σας στο σερβίρισμα.
Ένα μικρό μυστικό…
Το γάλα-ναι το γάλα- είναι ένα συστατικό που θα εμπλουτίσει τη γεύση της ομελέτας σας και θα την κάνει πιο αφράτη.
Χρησιμοποιείτε αντικολλητικά σκεύη
Δοκιμάστε το και θα δείτε τη διαφορά. Η ομελέτα που φτιάχνεται σε αντικολλητικό σκεύος είναι μακράν καλύτερη από αυτή που φτιάχνεται σε συμβατικό τηγάνι.
Μην την ψήνετε σε δυνατή φωτιά
Ιδανικά η φωτιά πρέπει να είναι μέτρια για να μην στεγνώσει γρήγορα και να έχετε τον απόλυτο έλεγχο του ψησίματος.
Και μερικές συνταγές από το Olivemagazine.gr ΕΔΩ