Οι τηγανητές πατάτες είναι ένα κορυφαίο πιάτο από όλες τις απόψεις. Μεγαλειώδεις μέσα στην απλότητά τους, αρέσουν σε όλους και ταιριάζουν με τα πάντα. Με ελάχιστο λάδι και μπόλικα μπαχαρικά φτιάχνουμε μια εναλλακτική, πιο υγιεινή, εκδοχή της λατρεμένης αυτής λιχουδιάς που σίγουρα θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Το air fryer θα κάνει για άλλη μια φορά το θαύμα του σε χρόνο μηδέν ενώ τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά θα απογειώσουν τη γεύση τους και θα χαρίσουν θεϊκά αρώματα.
Υλικά για 4 μερίδες
2 γλυκοπατάτες, μεσαίες, πλυμένες καλά και λεπτοκομμένες (με τη φλούδα)
2 κουτ.σούπας ε.π. ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού χοντρό αλάτι
½ κουτ. γλυκού κρεμμύδι, σε σκόνη
½ κουτ. γλυκού σκόρδο, σε σκόνη
½ κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
½ κουτ. γλυκού τζίντζερ, σε σκόνη
1 κουτ. γλυκού ρίγανη ή θυμάρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τη φριτέζα αέρος στους 180°C. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τις γλυκοπατάτες, τις ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε πολύ καλά, μεταφέρουμε τις γλυκοπατάτες στον κάδο της φριτέζας και ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
Tips
- Aνακατέψτε τις γλυκοπατάτες ανά 10 λεπτά για να ψηθούν καλά και να ροδίσουν ομοιόμορφα
- Σερβίρετε τις γλυκοπατάτες με σπιτική bbq sauce, τους ταιριάζει πολύ
- Συνδυάστε τις με ένα πληθωρικό μπέργκερ, τραγανές κοτομπουκιές ή καραμελωμένα χοιρινά ribs τα οποία θα φτιάξετε επίσης στο air fryer