Η ελβετική μαρέγκα μοιάζει με τη γαλλική, αλλά δεν είναι τόσο φίνα. Τη χρησιμοποιούμε σε επιδόρπια, για διακόσμηση, την καίμε με φλόγιστρο και μας δίνει τη δυνατότητα να φτιάξουμε μαρεγκάκια σε λιγότερο χρόνο απ’ ό,τι η γαλλική.
Υλικά
150 γρ. ασπράδι παστεριωμένο σε φιάλη
300 γρ. ζάχαρη
Διαδικασία
Σε ένα μεταλλικό μπολ τοποθετούμε τα ασπράδια μαζί με τη ζάχαρη. Τα τοποθετούμε στη φωτιά σε μπεν μαρί.
Ανακατεύουμε με ένα σύρμα έως ότου ασπρίσει ελαφρώς και η θερμοκρασία φτάσει στους 60°C. Μεταφέρουμε τη μαρέγκα στο μίξερ και χτυπάμε για 15′ έως ότου σφίξει.
Σε μία λαδόκολλα, με τη βοήθεια ενός κορνέ, σχηματίζουμε μικρά στρογγυλά μαρεγκάκια ή βάσεις για γλυκά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 140º C για 30′. Τα διατηρούμε σε στεγνό μέρος.
Παραλλαγή
Αν θέλουμε, αρωματίζουμε αυτή τη μαρέγκα με ξύσμα από λεμόνι, πορτοκάλι ή κάποιο μπαχαρικό, ή ακόμη και με λίγη ποσότητα από τριμμένους ξηρούς καρπούς, π.χ. φουντούκια, φιστίκια, αμύγδαλα.
Tip
– Με τη μαρέγκα μας καλύπτουμε επιφάνειες γλυκών τα οποία καίμε με φλόγιστρο, ακόμη και λεμονόπιτες.