Αναζητάτε ένα ελαφρύ, κρεμώδες και ταυτόχρονα θρεπτικό επιδόρπιο για να δροσιστείτε αυτό το καλοκαίρι; Ένα frozen yogurt φράουλα με matcha αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους αγαπούν μια πρωτότυπη συνταγή. Το εμβληματικό και με ιδιαίτερο γευστικό προφίλ matcha συναντά τη φρεσκάδα και τη ζωηρή οξύτητα της φράουλας, συνδυασμένο με την απαλή κρεμώδη υφή του γιαουρτιού. Το αποτέλεσμα είναι ένα γλυκό όχι μόνο νόστιμο αλλά και γεμάτο θρεπτικά συστατικά, που είναι ό,τι πρέπει για τις ζεστές μέρες.
Ιδανικό για όσους προσέχουν τη διατροφή τους
Το frozen yogurt είναι χαμηλό σε λιπαρά και πλούσιο σε προβιοτικά, χάρη στο γιαούρτι. Έτσι, αποτελεί εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν μια πιο ελαφριά εναλλακτική στο παγωτό, χωρίς να στερηθούν τη γεύση και την απόλαυση. Σε αυτή τη συνταγή χρησιμοποιούμε κατεψυγμένες φράουλες, ωστόσο μπορείτε να δοκιμάσετε μύρτιλο, βατόμουρο, κεράσι, μπανάνα και μάνγκο, για μια γευστική παραλλαγή του γλυκού.
Αναλυτικά η συνταγή για frozen yogurt φράουλα με matcha
5 λεπτά + 30 λεπτά αναμονή για να παγώσει
Υλικά
1 κεσεδάκι γιαούρτι πλήρες σε λιπαρά
1 ¼ φλιτζάνι κατεψυγμένες φράουλες και/ή σμέουρα
2 κουτ. της σούπας ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
2 κουτ. της σούπας χοντροκομμένη λευκή σοκολάτα
1 κουτ. του γλυκού λάδι καρύδας
½ κουτ. του γλυκού μάτσα
2 κουτ. της σούπας κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
Για το σερβίρισμα προαιρετικά
Φρέσκα φρούτα, γκρανόλα ή σπόρους
Διαδικασία
Πολτοποιήστε σε μπλέντερ το γιαούρτι, τις κατεψυγμένες φράουλες και/ή τα σμέουρα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το αλάτι. Χτυπάμε το μείγμα στο μπλέντερ και όποτε χρειάζεται με μια σπάτουλα αφαιρούμε το μείγμα από τα τυχώματα. Προσέχουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα καλά, χωρίς να γίνει πολύ αραιό (θέλουμε η υφή να θυμίζει πολύ παχύρρευστο milkshake). Βάζουμε το μείγμα σε δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη και το αφήνουμε να σφίξει για τουλάχιστον 30 λεπτά έως και 2 ώρες.
Λίγο πριν το σερβίρισμα, ζεσταίνουμε σε φούρνο μικροκυμάτων τη λευκή σοκολάτα και το λάδι καρύδας. Έπειτα, προσθέτουμε το matcha και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθεί. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για περίπου 5 λεπτά. Σερβίρουμε το frozen yogurt και περιχύνουμε με το μείγμα λευκής σοκολάτας και matcha.
Συμβουλές
– Δεν αφήνουμε το μείγμα περισσότερες από 2 ώρες γιατί θα παγώσει τελείως.
– Μπορείτε να προσθέσετε μικρά κομμάτια μαύρης σοκολάτας (τουλάχιστον 70% κακάο) πριν το βάλετε στην κατάψυξη.
– Αν θέλετε μια vegan εκδοχή, αντικαταστήστε το γιαούρτι με φυτικό γιαούρτι όπως αυτό της καρύδας, καθώς και όλα τα υπόλοιπα ζωικά προϊόντα.
– Ρυθμίστε την ποσότητα του matcha ανάλογα με το πόσο έντονη επιθυμείτε τη γεύση του.
Δείτε επίσης
6 συνταγές για παγωτίνια που δεν χρειάζονται παγωτομηχανή
Λιωμένο παγωτό: Ξαναμπαίνει στην κατάψυξη;