Ξηρά κρεμμύδια και σκόρδα
Σε αντίθεση με τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα ξερά κρεμμύδια και τα σκόρδα δεν αντέχουν την υγρασία του ψυγείου. Το ιδανικό περιβάλλον για αυτά είναι τα δροσερά, αεριζόμενα μέρη. Το πλαστικό τα «πνίγει» και τα αλλοιώνει πιο γρήγορα, γι’ αυτό άλλωστε πωλούνται συχνά μέσα σε δίχτυ.
Πατάτες και γλυκοπατάτες
Οι πατάτες και οι γλυκοπατάτες δεν πρέπει να φυλάσσονται στο ψυγείο. Σε χαμηλές θερμοκρασίες ένα ένζυμο που ονομάζεται «ιμβερτάση» διασπά τη σακχαρόζη σε γλυκόζη και φρουκτόζη και αυτό μπορεί να σχηματίσει τη χημική ουσία που ονομάζεται «ακρυλαμίδιο» -μια χημική ουσία που καλό είναι να αποφεύγουμε. Ιδανικά, οι πατάτες και οι γλυκοπατάτες πρέπει να φυλάσσονται σε σκοτεινό, δροσερό και ξηρό σημείο.
Καλοκαιρινά φρούτα με κουκούτσι
Φρούτα όπως τα κεράσια, τα ροδάκινα και τα βερίκοκα δεν πρέπει να ψύχονται πριν ωριμάσουν πλήρως, αφού η πρόωρη ψύξη τα καθιστά άγευστα και άοσμα.
Αβοκάντο
Αν το αβοκάντο δεν είναι ώριμο, το ψυγείο απλώς αναστέλλει την ωρίμανσή του. Αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς και φυλάξτε το στο ψυγείο μόνο όταν είναι έτοιμο προς κατανάλωση.
Βασιλικός
Αν και τα περισσότερα μυρωδικά διατηρούνται καλύτερα μέσα στο ψυγείο, ο βασιλικός είναι η εξαίρεση. Το ψυγείο τον μαυρίζει και τον κάνει να μαραθεί. Τον βασιλικό πρέπει να τον αντιμετωπίζουμε ως ένα μπουκέτο με λουλούδια. Τον βάζουμε σε βάζο με νερό και έτσι τον διατηρούμε ζωντανό και, παράλληλα, η κουζίνα μας μοσχοβολά.
Διαβάστε επίσης:
Πώς αποθηκεύουμε το κολοκύθι στην κατάψυξη χωρίς να χάσει τη γεύση του;
Πώς αποθηκεύουμε τα μυρωδικά (άνηθο, μαϊντανό, βασιλικό) για να μείνουν φρέσκα για εβδομάδες;