Μιας και περνάμε σίγουρα πολλές ώρες μέσα στην κουζίνα μας, πάντα μας αρέσει να μαθαίνουμε χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές και kitchen life hacks (όπως τα λένε στα social) για το πώς να κάνουμε τη ζωή μας ευκολότερη! Κι αυτό το βιντεάκι του TikTok που βρήκαμε αυτή τη φορά θα μας κάνει να μην ξαναγκρινιάξουμε γιατί δεν βρίσκουμε την άκρη της διάφανης μεμβράνης όταν βιαζόμαστε να τη χρησιμοποιήσουμε.

Μερικά παραδείγματα; Όταν θέλουμε να καλύψουμε ένα μπολάκι με σάλτσα που περίσσεψε και πρέπει να μπει άμεσα στο ψυγείο, ή όταν κόβεται άτσαλα και τελικά καταλήγουμε να πετάξουμε τη μισή για να δοκιμάσουμε πάλι από την αρχή. Ακόμη, όταν απλώς θέλουμε να τυλίξουμε ένα σάντουιτς για να φύγουμε γρήγορα για το γραφείο και να μη χάσουμε πολύ ώρα χωρίς σοβαρό λόγο.

Για όλες εκείνες τις άβολες στιγμές, λοιπόν, ένας χρήστης του TikTok μας επεσήμανε κάτι που όλοι θα έπρεπε να είχαμε υπόψη μας, αν ήμασταν λίγο πιο προσεχτικοί και παρατηρητικοί, δηλαδή ότι η λύση για το τέλειο ξετύλιγμα και κόψιμο της μεμβράνης είναι στο ίδιο της το κουτί.

Ακολουθεί το σχετικό βίντεο:

@mattadlard It took me 25 years to realise those! #cooking #baking #hack #lifehack #fyp #foryoupage ♬ Yummy – Justin Bieber

Τελικά ήταν πολύ πιο απλό από ότι περιμέναμε. Αν δούμε λοιπόν καλά τη συσκευασία της, δεξιά και αριστερά (όχι σε όλες, αλλά σε αρκετές μάρκες του εμπορίου, συνήθως σε εκείνες που αναφέρονται ως «υψηλής αντοχής») το χαρτόνι έχει ορισμένες ημικύκλιες εγκοπές. Αν πιέσουμε, λοιπόν, το δάχτυλό μας σε αυτό το σημείο το χαρτόνι διπλώνει και στερεώνεται μέσα στον κύλινδρο της μεμβράνης. Όταν στη συνέχεια ανοίγουμε τη μεμβράνη οριζόντια και ξετυλίγουμε όση χρειαζόμαστε, δεν μπορεί να πάει κάτι λάθος και να κοπεί στραβά ή καθόλου, γιατί είναι στερεωμένη καλά δεξιά και αριστερά και όπως την ξετυλίγουμε πάνω από τα χάρτινα ή πλαστικά οριζόντια «δοντάκια» της, κόβεται χωρίς ιδιαίτερο κόπο και πρόβλημα.

Οπότε την επόμενη φορά που θα βρίσκεστε στο σούπερ μάρκετ επιλέξτε μία συσκευασία που περιλαμβάνει αυτές τις τρυπούλες στα πλαϊνά της και όχι τις άλλες που δεν τις περιλαμβάνουν. Θα γλιτώσετε τελικά και αρκετό χρόνο, αλλά και χρήματα, αφού αν δεν είναι ποιοτικό το συγκεκριμένο προϊόν, μπορεί να σας ωθήσει να πετάξετε το μισό στα σκουπίδια από κακή χρήση, ή τελικά να επιλέγετε αλουμινόχαρτο (που είναι πιο ακριβό και για άλλες χρήσεις) αντί για πλαστική μεμβράνη.