Συνηθίζουμε να διατηρούμε τα τρόφιμα στην αρχική τους συσκευασία χωρίς να το πολυσκεφτούμε. Είναι πιο βολικό και εξάλλου αυτές οι συσκευασίες είναι σχεδιασμένες για τη συντήρηση τροφίμων, σωστά; Αυτό είναι αλήθεια για τα περισσότερα τρόφιμα, όχι όμως και για την περίπτωση του αγαπημένου μας μπέικον σε φέτες.

Το μπέικον που αγοράζουμε από το σουπερμάρκετ, συνήθως βρίσκεται μέσα σε αεροστεγώς κλεισμένο σακούλι, για να το προστατεύει από το οξυγόνο. Όσο μένει κλειστό, μπορεί να διατηρήσει το μπέικον φρέσκο στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο εβδομάδες. Όμως, αν ανοίξουμε αυτή τη συσκευασία, η διάρκεια ζωής του πέφτει στη μία εβδομάδα ίσως και λιγότερο. Το οξυγόνο επισπεύδει τη διαδικασία της αλλοίωσης, γιατί παρέχει ένα περιβάλλον όπου τα βακτήρια αναπτύσσονται. Από τη στιγμή που οι περισσότερες συσκευασίες μπέικον δεν έχουν τη δυνατότητα να ξανακλείσουν με κάποιο φερμουάρ ή άλλο τρόπο, είναι καλύτερα να μεταφέρετε τις περισσευούμενες λωρίδες μπέικον σε σκεύος που κλείνει αεροστεγώς ή σε σακούλα τροφίμων με φερμουάρ. Διαφορετικά, αν τις αφήσετε στη συσκευασία τους το μπέικον θα χάσει τη γεύση του και θα χαλάσει πολύ πιο γρήγορα.

Επειδή η μία εβδομάδα δεν είναι ποτέ αρκετή για να καταναλώσετε όλες τις λωρίδες του μπέικον, ειδικά αν επιλέξετε τη μεγάλη, οικονομική συσκευασία, υπάρχει και η λύση της κατάψυξης. Εκεί, το μπέικον μπορεί να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση ακόμη και για τέσσερις μήνες. Όμως, και σε αυτή την περίπτωση δεν θα βάλουμε το μπέικον μέσα στην αρχική του, ανοιγμένη συσκευασία. Θα το βάλουμε μέσα σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς ή σε σακούλα τροφίμων που κλείνει με φερμουάρ. Όταν θελήσουμε να το χρησιμοποιήσουμε, θα το βγάλουμε από την κατάψυξη και θα το αφήσουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες στη συντήρηση. Ξεπαγωμένο μπορεί να συντηρηθεί στο ψυγείο για έως μία εβδομάδα.