Αν είστε από αυτούς που ανοίγουν ανυπόμονα τη συσκευασία με τα τσιπς και τα καταναλώνουν αμέσως, τότε μάλλον πρέπει την επόμενη φορά να δώσετε μεγαλύτερη προσοχή. Αν θέλετε η πρώτη μπουκιά να έχει την ίδια ακριβώς γεύση με την τελευταία του πακέτου, τότε υπάρχει ένα κόλπο που θα σας το εξασφαλίσεια αυτο! Τι πρέπει να κάνετε; Πριν το άνοιγμα, ανακινήστε πολύ καλά τη συσκευασία.

Γιατί να το κάνετε αυτό;

Είναι θέμα κοινής λογικής. Όπως συσκευάζονται τα πατατάκια και τα υπόλοιπα σνακ που αγοράζουμε από το περίπτερο ή το σουπερμάρκετ και στη συνέχεια μεταφέρονται στα σημεία πώλησης, είναι επόμενο να ταλαιπωρούνται λίγο. Παράλληλα, λόγω της βαρύτητας, τα σπασμένα μέρη τους και τα πιο βαριά κομμάτια πηγαίνουν στο κάτω μέρος του σακουλιού.

Οπότε αν ανοίξουμε τη συσκευασία χωρίς να την ανακινήσουμε καθόλου, είναι πιθανό όλη η γεύση και τα έξτρα αρώματα των chips να έχουν βρεθεί στο κάτω μέρος της σακούλας! Αντιθέτως,
με το να τα ανακατεύετε ελαφρώς πριν το άνοιγμά τους, βάζετε τα πιο βαριά κομμάτια και το τυχόν έξτρα άρωμα να πάνε από τον πάτο του σακουλιού σε όλο το πακέτο. Έτσι, με αυτή την απλούστατη στρατηγική, θα κάνετε την κάθε μπουκιά να είναι τόσο ικανοποιητική όσο και η πρώτη.

Πού αλλού εφαρμόζεται το κόλπο αυτό;

Το ίδιο κόλπο, ισχύει και για τις συσκευασίες δημητριακών. Δεν σας έχει τύχει ποτέ να πρέπει να κάνετε… ανασκαφές στο κουτί για να βρείτε τα κομματάκια σοκολάτας ή τις σταφίδες που έχουν τα δημητριακά σας; Αντί να το κάνετε αυτό, αρκεί να ανακινήσετε το πακέτο καλά πριν τα ρίξετε στο μπολ σας. Έτσι θα πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα χωρίς κούραση!