Σίγουρα θα σας έχει συμβεί και εσάς κάποια στιγμή να καταλήξετε με ένα φαγητό που μόλις μαγειρέψατε, αλλά δεν σας βγήκε τόσο νόστιμο όσο περιμένατε και δεν θέλετε να το φάτε. Πριν σκεφτείτε να το πετάξετε στα σκουπίδια ή να παραγγείλετε κάτι από έξω περιμένετε. Σε αυτό το άρθρο θα σας δώσουμε λύσεις που μπορεί κυριολεκτικά να σώσουν ένα πιάτο, το οποίο για ένα σωρό διαφορετικούς λόγους μας βγήκε κάπως άνοστο και αδιάφορο γευστικά.
Προσθέτουμε λίγη οξύτητα
Αν δοκιμάσουμε μια σούπα ή κάποια σάλτσα πριν βάλουμε το πιάτο μας στο τραπέζι, μπορούμε να ρίξουμε λίγο χυμό λεμονιού ή μερικές κουταλιές του γλυκού μηλόξιδο. Και τα δύο θα ζωντανέψουν το φαγητό μας δίνοντας του τη γευστική ένταση που του έλειπε.
Το κάνουμε πιο τραγανό
Όταν έρθει η ώρα να ζεστάνουμε φαγητό που μας έχει περισσέψει από την προηγούμενη ημέρα, καλό είναι να μην καταφύγουμε στα μικροκύματα. Η δική μας δοκιμασμένη πρόταση είναι να βάλουμε τα περισσεύματά μας σε ένα τηγάνι στο μάτι της κουζίνας για λίγα λεπτά. Αυτό το καραμελώνει κάπως και του δίνει μια πιο τραγανή υφή. Αυτή η μέθοδος συνιστάται για τρόφιμα όπως μεμονωμένα κομμάτια πίτσας, ρύζι και ψημένα λαχανικά (στα τελευταία μπορείτε να σπάσετε και ένα αυγό επάνω τους στο τηγάνι!). Καλύπτουμε το τηγάνι με ένα καπάκι και αφήνουμε το φαγητό μας να ζεσταθεί στην επιφάνεια και να γίνει τραγανό στη βάση του.
Του προσθέτουμε μια έτοιμη σάλτσα
Υπάρχουν τόσες πολλές διαφορετικές σάλτσες στο εμπόριο που μπορείτε αναλόγως να δώσετε νέα πνοή σε ένα βαρετό γεύμα ρίχνοντας απλώς επάνω τους μια καυτερή ή γλυκόξινη σάλτσα όπως μια BBQ που ταιριάζει για παράδειγμα ωραία στα ψητά κρέατα, αλλά και σε μια πίτσα. Όσο για τις πιο καυτερές, αυτές πραγματικά προκαλούν τον ουρανίσκο μας και είναι μια ευκαιρία για νέες γευστικές ανακαλύψεις.
Το μεταμορφώνουμε σε σαλάτα
Φτιάξατε ψητό κοτόπουλο χθες βράδυ και δεν θέλετε να το ξαναφάτε έτσι την επόμενη ημέρα; Μεταμορφώστε το σε μια κρύα σαλάτα, προσθέτοντάς του υλικά που έχετε στο ψυγείο και το ντουλάπι σας, όπως σαλατικά, λίγο τριμμένο τυρί, κάποιο ντρέσινγκ και οπωσδήποτε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Καταφεύγουμε στην τροφοθήκη μας
Μπορεί το ψυγείο να είναι γεμάτο πράγματα που μπορούν να αλλάξουν γεύση σε ένα άνοστο φαΐ, ωστόσο και το ντουλάπι μας με τα τρόφιμα έχει αρκετά που μπορεί να βοηθήσουν επίσης σε αυτή την κατεύθυνση. Όπως τα καρυκεύματα και τα μπαχαρικά ή έτοιμα μείγματα που έχουμε στην τροφοθήκη μας. Μπορούν να δώσουν ζωή σε αυγά, νούντλς, σαλάτες και άλλα φαγητά που μας περίσσεψαν.