Μια καθαρή και τακτοποιημένη κουζίνα είναι το Α και το Ω για πιο ευχάριστα μαγειρέματα. Για να τη διατηρήσετε όμως οργανωμένη υπάρχουν μικρές λεπτομέρειες που πρέπει να υιοθετήσετε στην καθημερινότητά σας. Δεν είναι δύσκολο…

Πλένετε τα πιάτα αμέσως μετά το γεύμα
Σε κανέναν δεν αρέσει να ξυπνάει το πρωί και να βλέπει έναν γεμάτο νεροχύτη ή το πλυντήριο πιάτων γεμάτο με άπλυτα πιάτα, ποτήρια και μαχαιροπίρουνα. Είναι μια πολύ απλή συνήθεια: Αμέσως μετά το γεύμα ή το σνακ, πλένετε τα σκεύη και ό,τι χρησιμοποιείτε και ο νεροχύτης σας πάντα θα λάμπει. Τι πιο εύκολο;

Στεγνώνετε αμέσως τα πλυμένα σκεύη
Πλύνατε τα πιάτα σας; Ποιος ο λόγος να τα αφήνετε με τις ώρες να στραγγίζουν; Είτε τα πλύνετε στο χέρι είτε στο πλυντήριο πιάτων δεν είναι χρονοβόρο να πάρετε μια καθαρή πετσέτα, να τα σκουπίσετε από τυχόν υπολείμματα και να τα βάλετε κατ’ ευθείαν στη θέση τους.

Βάζετε τα ψώνια σας αμέσως στη θέση τους
Ο παραπάνω κανόνας ισχύει και για τα ψώνια σας. Μόλις επιστρέψετε από την αγορά τα πάντα πρέπει άμεσα να μπουν στη σωστή θέση. Ψυγείο, ντουλάπια, ράφια για τη μαναβική κ.λ.π. Δεν τα αφήνετε στον πάγκο και για λόγους πρακτικούς αλλά και για λόγους υγιεινής, ειδικά όταν πρόκειται για ευπαθή προϊόντα.

Διατηρείτε τον πάγκο της κουζίνας τακτοποιημένο
Όσο και αν προσπαθείτε να μη συμβεί αυτό, ο πάγκος της κουζίνας είναι το σημείο του σπιτιού όπου αρκετές φορές συγκεντρώνονται αποδείξεις και μικροαντικείμενα που δεν έχουν καμία θέση εκεί. Για να το αποφύγετε αυτό, έχετε πάντα ένα καλαθάκι ή κάτι αντίστοιχο, στο οποίο θα βάζετε όλα αυτά. Μια φορά την εβδομάδα, κάνετε ένα μικρό «ξεσκαρτάρισμα» και δεν θα έχετε ξανά θέμα οργάνωσης ή ακαταστασίας. Επίσης, σκεφτείτε τι πραγματικά χρειάζεστε σε καθημερινή βάση. Gadgets, μικροσυσκευές και εργαλεία που δεν χρησιμοποιείτε τακτικά δεν έχουν θέση στον πάγκο σας.

Δείτε επίσης
8 πράγματα που δεν πρέπει να αποθηκεύεις στον πάγκο της κουζίνας