Μπορεί γενικά να σας δίνουμε λόγους για να κάνετε την έξοδο σας σε κάποιο εστιατόριο, αυτή τη φορά όμως είπαμε να ρίξουμε μία ματιά και στις περιπτώσεις που η έξοδος δεν είναι καλή ιδέα.

Αποφύγετε τα εστιατόρια σε ώρες αιχμής
Ένα πραγματικά γεμάτο εστιατόριο, σε ώρα αιχμής μεταφράζεται στις περισσότερες περιπτώσεις σε μεγάλη αναμονή, μέτριο έως κακό σέρβις και περισσότερο εκνευρισμό παρά χαλάρωση, είτε γιατί καθυστερεί η παραγγελία είτε γιατί επικρατεί βαβούρα. Τι μπορείτε να κάνετε; Αποφύγετε τις ώρες που βγαίνει έξω ο περισσότερος κόσμος, συνήθως μετά τις 21:00 με 22:00 το βράδυ και προτιμήστε να κάνετε την κράτηση σας για λίγο νωρίτερα, στις 20:00 για παράδειγμα. Ακόμη και με αυτή τη σχετικά μικρή διαφορά ώρας θα δείτε μεγάλη διαφορά στην έξοδο σας, αφού κατά πάσα πιθανότητα το εστιατόριο θα έχει λιγότερο κόσμο, θα σας εξυπηρετήσουν άμεσα και όταν όλοι γύρω θα βρίσκονται σε πανικό εσείς θα έχετε φτάσει πια στο τέλος του δείπνου σας και θα αποχωρήσετε με μία αίσθηση ευχαρίστησης. Στα παραπάνω υπολογίστε και ότι καλό είναι να μην τρώτε και αργά το βραδινό σας.

Μην βγαίνετε έξω σε γιορτινές μέρες
Μπορεί η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου να συνδυάζεται με ρομαντικό δείπνο, η μέρα της γυναίκας με έξοδο με φίλες ή η τσικνοπέμπτη με έξοδο με την παρέα, ωστόσο την ίδια έμπνευση με εσάς έχουν και εκατομμύρια άλλοι άνθρωποι. Τι σημαίνει αυτό; Αν καταφέρεις να βρεις τραπέζι, αυτό θα είναι μέσα σε ένα υπερπλήρες εστιατόριο, με κόσμο που διασκεδάζει σε υψηλά ντεσιμπέλ και σερβιτόρους που δύσκολα προλαβαίνουν να μεταφέρουν στα τραπέζια τις παραγγελίες στην ώρα τους. Στα αρνητικά εκείνων των ημερών τα υπερτιμολογημένα set menus και οι πιο πρόχειρα φτιαγμένες παρασκευές προκειμένου να εξυπηρετηθούν άμεσα περισσότερα άτομα από όσα έχει συνηθίσει να σερβίρει το κάθε εστιατόριο τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου.

Μην πηγαίνετε σε εστιατόρια με κακές συνθήκες υγιεινής
Είναι ιδιαίτερα σημαντικό τα εστιατόρια να διατηρούν ένα υψηλό επίπεδο υγιεινής και καθαριότητας, για να αποτρέψουν την εξάπλωση ασθενειών ή των μολύνσεων. Και μπορεί να μην έχετε πρόσβαση στην κουζίνα, αλλά μπορείτε να αντιληφθείτε πόση σημασία δίνουν στην υγιεινή τους τα εστιατόρια, ρίχνοντας μία ματιά στις τουαλέτες τους. Όσο πιο καθαρές, τόσο περισσότερη προσοχή δίνουν και τόσο μεγαλύτερη ασφάλεια μπορείτε να αισθανθείτε και εσείς ως πελάτες.

Αποφύγετε τα εστιατόρια με υπερβολικά μεγάλα μενού
Όπως σας έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, οι μακροσκελείς κατάλογοι με προτάσεις που πλησιάζουν ή ξεπερνούν τις 100 είναι ύποπτοι. Πόσο φρέσκα μπορεί να είναι 100 πιάτα κάθε μέρα; Πόσα άτομα πρέπει να δουλεύουν στις κουζίνες και πόσα φαγητά πετιούνται κάθε βράδυ μετά το κλείσιμο; Σε μερικά εστιατόρια είναι σύνηθες κάποια υλικά ή και μαγειρεμένα φαγητά να ψύχονται και να επαναθερμαίνονται και μπορεί αυτό να είναι αποδεκτό σύμφωνα με τα πρότυπα ασφαλείας των τροφίμων, ωστόσο μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα λιγότερο εντυπωσιακά και γευστικά πιάτα.