Σκέτη ή σε κοκτέιλ, η βότκα είναι από τα αλκοολούχα ποτά που πρωταγωνιστούν στην μπάρα. Τι γίνεται όμως όταν για οποιονδήποτε λόγο ξεμείνει ένα μπουκάλι φτηνή βότκα στο μπαρ του σπιτιού; Το πετάτε; Φυσικά και όχι αφού μπορείτε να αξιοποιήσετε το περιεχόμενό του με χίλιους δυο τρόπους που είμαστε σίγουροι ότι δεν έχετε φανταστεί.

Σάς έχουμε ξαναγράψει για το τι μπορείτε να κάνετε στο σπίτι με ένα σφηνάκι βότκα. Βρήκαμε λοιπόν μερικές ακόμη χρήσεις της εκτός μπάρας.

Αρωματίστε τα πάντα (τα πάντα όμως)
Υπάρχουν στο σπίτι μυρωδιές που δεν μπορείτε να καταπολεμήσετε; Ρίξτε σε ένα μπουκαλάκι με αντλία σπρέι λίγη βότκα (1-2 σφηνάκια), 2 ποτήρια νερό και 2-3 σταγόνες αιθέριο έλαιο της επιλογής σας και ψεκάστε από το στρώμα, τον καναπέ και τα έπιπλα μέχρι τα σανδάλια σας.

Απομακρύνετε τις μυρωδιές από τις πετσέτες πιάτων
Για τις μυρωδιές που επιμένουν να υπάρχουν στις πετσέτες κουζίνα όσες φορές και αν πλυθούν, όσο περίεργο και αν ακούγεται, η βότκα είναι μια αποτελεσματική εναλλακτική. Προσθέστε περίπου 150ml βότκα στον κάδο του πλυντηρίου και προγραμματίστε την πλύση κανονικά. Θα εκπλαγείτε με το αποτέλεσμα.

Καθαρίστε τα λίπη της κουζίνας
Αν ψάχνετε έναν οικολογικό τρόπο να καθαρίσετε τα λίπη από το φούρνο σας, χρησιμοποιήστε βότκα με νερό (σε μπουκαλάκι ή λεκάνη) σε αναλογία 1:1. Ψεκάστε ή βυθίστε ένα πανάκι στη λεκάνη και καθαρίστε.

Καθαρίστε τη μούχλα
Εδώ θα χρησιμοποιήσετε τη βότκα σκέτη, χωρίς να τη διαλύσετε σε νερό. Ψεκάζετε, αφήνετε να δράσει για μερικά λεπτά, καθαρίζετε με ένα σφουγγαράκι και ξεπλένετε.