Το αποτελεσματικό καθάρισμα αλλά και η απολύμανση της κουζίνας δεν είναι εύκολη υπόθεση. Με τον λάθος τρόπο και τα λάθος μέσα οι επιφάνειες κάθε είδους μπορεί να καταστραφούν. Εδώ θα εστιάσουμε στις ανοξείδωτες επιφάνειες που συχνά μάς δυσκολεύουν.

Οι ανοξείδωτες επιφάνειες λοιπόν, είτε πρόκειται για πάγκο κουζίνας είτε ψυγείο ή ηλεκτρική κουζίνα είτε για πιο μικρές συσκευές, για να παραμείνουν όμορφα γυαλισμένες και καθαρές, χρειάζονται την κατάλληλη φροντίδα. Ο λάθος τρόπος καθαρίσματος μπορεί να καταστρέψει μερικές από τις πιο ακριβές σας συσκευές και φυσικά αυτό δεν το θέλετε. Δείτε λοιπόν μερικά χρήσιμα tips για να γίνουν τα πράγματα σωστά.

Διαβάστε τις οδηγίες
Όταν πρόκειται για συσκευές όπως ψυγεία ή κουζίνες, χωρίς αμφιβολία, ο κανόνας του να διαβάζετε το εγχειρίδιο που τις συνοδεύει είναι απαράβατος. Σε κάθε εγχειρίδιο, μεταξύ άλλων, αναφέρονται και οι σωστοί τρόποι καθαρίσματος των ανοξείδωτων συσκευών. Ακολουθήστε τους και θα είστε σίγουροι ότι όλα γίνονται σωστά.

Χρησιμοποιείτε εγγυημένα προϊόντα
Τα προϊόντα που προορίζονται για ανοξείδωτες επιφάνειες είναι γυαλιστικά και όχι καθαριστικά. Πριν τα χρησιμοποιήσετε, μπορείτε να βυθίσετε σε ζεστό νερό με σαπούνι ένα πανί από μικροΐνες, να καθαρίσετε την επιφάνεια που επιθυμείτε, να τη στεγνώσετε απαλά και στη συνέχεια να την περάσετε με το προϊόν.

Χρησιμοποιείτε μαλακό πανί
Οι ανοξείδωτες επιφάνειες απαιτούν καθάρισμα με μαλακό πανί και όχι σκληρό σφουγγάρι γιατί θα δημιουργηθούν γρατσουνιές.