Οι καλύτερες συμβουλές για την κουζίνα σας είναι απλές και πανεύκολες. Μοιραζόμαστε λοιπόν κάποια πράγματα, που μπορούν να αλλάξουν το παιχνίδι και εσείς να βγαίνετε καθημερινά νικήτριες στην κουζίνα σας.

1. Εξαλείψτε τις άσχημες μυρωδιές από τα τάπερ, συσκευάζοντάς τα με εφημερίδα
Κανείς δεν είναι πραγματικά σίγουρος γιατί, αλλά η τσαλακωμένη εφημερίδα και η τοποθέτησή της σε ένα δύσοσμο τάπερ εξαφανίζει από τη μια μέρα στην άλλη κάθε άσχημη οσμή. Απλά, φροντίστε μετά να πλένετε καλά κάθε δοχείο, αφού οι εφημερίδες αφήνουν μαυρίλες.

2. Χρησιμοποιήστε οινόπνευμα για να καθαρίσετε inox επιφάνειες
Βάλτε μικρή ποσότητα λευκού οινοπνεύματος -αυτού που αγοράζουμε και στα σούπερ μάρκετ- σε κομμάτια από βαμβάκι και καθαρίστε τα inox σας, πάγκους, νεροχύτες, εξωτερικά σκευών!

3. Πλύνετε τις πατάτες σας στο πλυντήριο πιάτων
Σοβαρά, είναι ένας εύκολος τρόπος καθαρισμού των βρώμικων λαχανικών σας όταν το πλύσιμο με τα χέρια δεν αρκεί. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει σαπούνι στο πλυντήριο και επιλέξτε έναν απλό κύκλο ξεβγάλματος με κρύο νερό που θα κάνει άψογη δουλειά.

4. Ζεστάνετε μια πετσέτα στο φούρνο μικροκυμάτων για να τον απαλλάξετε από τη μυρωδιά των ψαριών
Εμπιστευτείτε μας: Βάλτε λίγο σαπούνι πιάτων στην πετσέτα, θερμάνετέ τη για λίγα λεπτά και αφήστε τη στον φούρνο μικροκυμάτων για περίπου μισή ώρα. Έπειτα, σκουπίστε με την πετσέτα τα τοιχώματα του φούρνου μικροκυμάτων και θα απαλλαγείτε άμεσα από αυτή την μυρωδιά ψαριού, που σας μαστίζει από την τελευταία φορά που ψαρεύατε με μικροκύματα.

5. «Αρχειοθετήστε» τα ταψιά σας
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πραγματικό σύστημα αρχειοθέτησης για να κρατάτε τα ταψιά όρθια και σε τάξη. Μπορεί να μην φαίνεται πολύ χαριτωμένο, αλλά θα κάνει τη ζωή σας απίστευτα ευκολότερη από το να πρέπει να ανεβείτε στην κορυφή του υψηλότερου ντουλαπιού σας για να τα φτάνετε κάθε φορά.

6. Χρησιμοποιήστε αλάτι για να απορροφήσετε τα αυγά από το πάτωμα
Στην περίπτωση που σας πέσει και σπάσει αυγό (ωμό φυσικά), ρίξτε αλάτι στα υπολείμματα. Θα απορροφήσει τα ασπράδια των αυγών στο λεπτό. Μαγεία!

7. Γυαλίστε το χάλκινα σκεύη σας με κέτσαπ
Βάλτε λίγο κέτσαπ (ναι, κέτσαπ) σε ένα πανί και τρίψτε το σε όλη τη χάλκινη επιφάνεια. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό και είστε έτοιμοι: γυαλιστερό σαν καινούργιο.

8. Βάλτε στον φούρνο μικροκυμάτων το σφουγγάρι σας
Για λίγα δευτερόλεπτα και μόνον όταν είναι (φαινομενικά) ανεπανόρθωτα βρώμικο.

9. Χρησιμοποιήστε λάδι σε σπρέι για να μειώσετε το χάος
Όταν μετράτε εξαιρετικά κολλώδη συστατικά (το μέλι είναι ένα από αυτά), καλύψτε πρώτα το κύπελλο μέτρησης με σπρέι λαδιού, με βούτυρο ή με λάδι. Διασφαλίζει ότι η κολλώδης ουσία θα γλιστρήσει εύκολα προς τα έξω και δεν θα αναγκαστείτε να πλένετε και να καθαρίζετε μετρητές με τις ώρες.

10. Αποφύγετε το ξεχείλισμα της κατσαρόλας με μια ξύλινη κουτάλα
Εάν σε κάποια κατσαρόλα με νερό όπου βράζουν ζυμαρικά ή όσπρια ή κρέας ο αφρός μοιάζει έτοιμος να ξεχειλίσει, τοποθετήστε γρήγορα μια ξύλινη κουτάλα πάνω από το χείλος – που θα «ηρεμήσει» άμεσα τις φυσαλίδες και θα αποτρέψει την υπερχείλιση.

Δείτε επίσης:

Πώς θα πλύνεις τα πιάτα εύκολα και γρήγορα

Καθαρίζουμε σε βάθος τον φούρνο με μαγειρική σόδα

Πώς να φτιάξετε σπιτικό μαντολάτο