Θα εκπλαγείτε όταν μάθετε ότι μερικές προτάσεις πρωινού γεύματος δεν είναι τόσο υγιεινές όσο πιστεύατε.

Τηγανίτες
Σίγουρα όλοι ξέρουμε ότι οι τηγανίτες δεν είναι και η πιο θρεπτική λύση για το πρωινό μας τραπέζι. Αλλά μερικά ανθυγιεινά φαγητά δεν είναι τόσο εύκολο να τα εντοπίσει κανείς. Εμείς αυτή τη φορά θα αποκαλύψουμε εκείνα τα τρόφιμα που είναι διατροφικές αποτυχίες.

Δημητριακά με αποξηραμένα φρούτα
Νιφάδες ολικής άλεσης μαζί με αποξηραμένα φρούτα μπορεί να φαίνεται ως ο τέλειος συνδυασμός, αλλά δυστυχώς αυτά τα δημητριακά είναι ένας εφιάλτης για κάποιον που παρακολουθεί τους υδατάνθρακές του. Τα αποξηραμένα φρούτα είναι συνήθως γεμάτα ζάχαρη. Αντί γι’ αυτό, επιλέξτε δημητριακά ολικής άλεσης της αρεσκείας σας και προσθέστε τα δικά σας φρούτα.

Γκρανόλα
Ενώ στην αγορά υπάρχουν και μερικές υγιεινές επιλογές για γκρανόλα, υπάρχουν και αρκετές που έχουν πολύ πρόσθετη ζάχαρη, κορεσμένα λιπαρά ή περίπου όσες θερμίδες έχει ένα φλιτζάνι πατάτες τηγανητές. Αυτό, που μπορείτε να κάνετε είναι να ρίχνετε μια μικρή ποσότητα γκρανόλα πάνω σε λευκό γιαούρτι.

Smoothies
Αν μπείτε σε ένα κατάστημα που παρασκευάζει smoothies, θα εκπλαγείτε όταν μάθετε ότι τα περισσότερα ροφήματα έχουν από 350 με 400 θερμίδες και πάνω από 100 γραμμάρια υδατάνθρακες. Επίσης, είναι γεγονός ότι οι υγρές θερμίδες δεν είναι τόσο ικανοποιητικές όσο οι πλήρεις τροφές. Γι’ αυτό καλύτερα να καταναλώνετε ολόκληρα τα φρούτα και λαχανικά που περιέχονται στο ρόφημα που θα διαλέγατε.

Επιδόρπια γιαουρτιού
Απλώς συγκρίνετε τα δεδομένα για 1 φλιτζάνι απλό στραγγιστό γιαούρτι (120 θερμίδες, 22 γραμμάρια πρωτεΐνη και 9 γραμμάρια υδατάνθρακες) έναντι 1 φλιτζανιού επιδόρπιου γιαουρτιού (210 θερμίδες, 18 γραμμάρια πρωτεΐνης, 27 γραμμάρια υδατάνθρακες). Εναλλακτικά, ενισχύστε το απλό σας γιαούρτι με φρέσκα φρούτα και ξηρούς καρπούς.

Το Olivemagazine.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, δεν κάνει διαγνώσεις και δεν προτείνει ιατρικές θεραπείες. Οι πληροφορίες που δημοσιεύονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν έχουν στόχο να αντικαταστήσουν τις ιατρικές συμβουλές και δεν θα πρέπει να προβείτε σε καμία ενέργεια πριν συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.