Αυγά: το κλασικό υλικό για ένα καλό και θρεπτικό πρωινό, για να ξεκινήσει καλά η εβδομάδα μας. Εννοείται ότι είναι η καλύτερη ιδέα για brunch, μια πλέον αγαπημένη συνήθεια του Σαββατοκύριακου.  Όταν αναζητούμε χορταστικές επιλογές, που συνήθως τις συνοδεύουμε με καφέ ή με κάποιο cocktail, με το Bellini και τα Spirtz να βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων. Τα αυγά έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο και στα brunch και ένα από τους αγαπημένους μας τρόπους παρασκευής τους είναι τα scrambled.
Πώς μπορούμε, όμως, να τα κάνουμε στο σπίτι και να είναι το ίδιο γευστικά με αυτά που επιλέγουμε στο αγαπημένο μας μαγαζί για brunch; Απευθυνθήκαμε στον Χρήστο Μπακοστέργιο, τον chef του «Clutch», που βρίσκεται στον Υμηττό, ώστε να μας πει μερικά μικρά μυστικά για να πετύχουμε τα τέλεια αυγά στην κουζίνα του σπιτιού μας.

Τα τρία υλικά που θα χρειαστείτε:
Τα υλικά που πρέπει να έχετε είναι αυγό, αγελαδινό βούτυρο και σχοινόπρασο. Η κάθε μερίδα συνήθως περιέχει τρία αυγά και σερβίρεται σε δύο φρυγανισμένες φέτες ψωμιού.
«Ξεκινάμε με το να χτυπάμε τα αυγά μαζί με αλατοπίπερο. Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε το βούτυρο στο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και μόλις λιώσει, προσθέτουμε το μείγμα και ανακατεύουμε συνεχώς, αλλά με απαλές κινήσεις. Όταν αποκτήσει τους επιθυμητούς σβόλους, το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε ψιλοκομμένο σχοινόπρασο».
Επίσης, συμβουλεύει να το αποσύρετε από τη φωτιά προτού το μείγμα στεγνώσει τελείως, καθώς τα αυγά συνεχίζουν να ψήνονται για περίπου 1- 2 λεπτά αφότου τα βγάλετε από την εστία της κουζίνας.

Οι παραλλαγές με το νερό και το γάλα
Όπως μας εξήγησε, υπάρχουν και δύο παραλλαγές της συνταγής, οι οποίες θέλουν γάλα ή νερό. «Το κάνουν αρκετοί, όμως δεν είναι απαραίτητο βήμα για νόστιμα scrambled. Μπορείτε να προσθέσετε γάλα, ώστε το μείγμα να γίνει πιο αφράτο, ή νερό ώστε να γίνει πιο λείο. Η αναλογία είναι 1 κουταλιά του γλυκού από το κάθε υγρό για κάθε ένα αυγό. Δηλαδή, αν χρησιμοποιήσουμε τρία αυγά, τότε θα βάλουμε τρεις κουταλιές από γάλα ή νερό. Όμως, μπορούν να γίνουν εξίσου νόστιμα και χωρίς αυτό το βήμα, το οποίο ενισχύει περισσότερο την εμφάνισή τους παρά τη γεύση».