Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ξεκινούν την ημέρα τους με ένα ποτήρι χλιαρό νερό με χυμό λεμονιού, που θεωρείται ότι κάνει καλό στην πέψη και ενυδατώνει τον οργανισμό. Σου έχουμε μία ακόμη, εξίσου υγιεινή και πιο γλυκιά πρόταση, που θέλει το λεμόνι να αντικαθίσταται από μέλι.

Ως γνωστόν, το μέλι έχει πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό. Από τον Ιπποκράτη μέχρι τους σύγχρονους γιατρούς, το συνιστούν ως φυσικό φάρμακο σε πολλές περιπτώσεις, από τη δυσκοιλιότητα και την αναιμία, μέχρι τις καρδιοπάθειες και τις περιπτώσεις κατάπτωσης και αδυναμίας. Μάλιστα, είναι κατάλληλο ακόμη και για εγκαύματα.  Η χρήση του σε τόσες διαφορετικές θεραπευτικές μεθόδους, μπορεί να αποδοθεί στις αντιμικροβιακές, αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του.

Πέρα από τα παραπάνω, το νερό με μέλι μπορεί να ανακουφίσει και τον βήχα, ενώ οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες του μελιού μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα, μειώνοντας ακόμη και τη διάρκεια ενός απλού κρυολογήματος. Και ενώ όλα τα παραπάνω μπορεί να τα επιτύχει και το μέλι μόνο του, η προσθήκη του στο νερό μπορεί να βοηθήσει επιπλέον και στην ενυδάτωση του οργανισμού.

Αν τώρα θέλετε να μην στερηθείτε και τα οφέλη του λεμονιού, μπορείτε να κάνετε συνδυασμό, προσθέτοντας στο νερό και χυμό λεμόνι και μέλι. Έτσι, θα λάβετε και την πολύτιμη βιταμίνη C που περιέχεται στο λεμόνι.

Διαβάστε επίσης:
Πόση καφεΐνη περιέχουν τα αγαπημένα σου ροφήματα;

Πώς να κόψεις το κάπνισμα χωρίς να πάρεις κιλά
Γιατί είναι καλό να πίνεις καθημερινά τσάι ιβίσκου